• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Представете се с няколко думи (продължение)

  • Автор на темата Neo
  • Започната на
Здравейте всички, Бъдете живи и здрави през 2018 г., а за останалото пожелавам късмет. Чиновник съм. Никога не съм се занимавал с мебели или строителство, дървообработка и други майсторски дейности, въпреки че ми се е искало. Така и не успях да намеря някакви кратки курсове за получаване на основни умения и познания в дърводелската професия. Просто през миналата година успях да купя едно парцелче до София и малко след това ми попадна една каравана тип мобилен дом. Разходите по покупката силно надвишиха бюджета и всичко дотук съм правил сам, с помощта и акъла на приятели - стационирането и нивелирането, изолацията, ВиК, част от оградата и т. н. Единствено ползвах майстори за подмяна на дограмата. Действа ми адски релаксиращо и това, което най-много ме радва е, че имам искрената трудова подкрепа в хамалогията от сина ми - 22 годишен юнак. Вписах се във форума, тъй като простият и некадърният има само един шанс - акъл да приема отвсякъде. Сега ми предстои да се опитам да направя един двускатен навес над караваната, като бараката остане под единия скат, а другият ще играе ролята на веранда. Изчетох всичко написано тук за навесите и естествено, нищо не ми стана ясно, освен че ме чакат приключения. Е, оттук, оттам, времето ще покаже какви ще ги свърша. Разчитам, разбира се и на всички вас във форума. Ако не друго, поне ще се посмеем. Успешна година на всички.
 
Така и не успях да намеря някакви кратки курсове за получаване на основни умения и познания в дърводелската професия. .
Здравейте и добре дошли!В този раздел има ръководства за производство на корпусна мебел на руски, така че може да се запознаете с тях.
На български съответно няма електронни пособия, може да си закупите различни учебници за ЛТУ - университета за горско стопанство и горска промишленост - конструиране на мебели например.Техникума по дървообработване го закриха, така че остана само ЛТУ, но и за него интереса е малък....

Руските ръководства са цветни, с видео и много снимки и ще ви свършат работа.Също може да питате и във форума.Особено за навеси нашия админ с радост ще ви отговори.
 
Добре дошъл на Димо. Поздравявам го за инициативата. За мен никога не е късно човек да напредне в своите познания и умения. Аз съм машинен инженер. но от 1992 г. се занимавам с производство на мебели. Всякакви. Включително и от ламарина.
В тази връзка и малко в страни от нея бих споделил, че професиите дърводелец и мебелист са малко различни, въпреки, че имат допирни точки.
Основната разлика е в материалите, технологията, процесите и конструктивните изисквания на изделията.
Познавам перфектни дърводелци, но пък слаби от към изпълнение на корпусна мебел - и обратното.
Наистина според мен има дефицит на наши ръководства за дърводелци и мебелисти. По ред причини познавам обучението в ЛТУ, където един от преподавателите твърди, че CNC центърът не е нищо повече от една голяма бормашина. Без коментар.
Имал съм възможност да обучавам млади кадри от ЛТУ и са зявявали, че такива неща, които виждат в реалното производство там не са ги учили.
Така че всеки с малко смелост, желание и хъс и разбира се помощ от приятели може да изпълни своите проекти.
 
Здравейте, казвам се Димитър Кьосев и работата в гаража ми е хоби. Предстоят ми проекти за изработване на мебели в килера, в антрето, тв шкаф. Ако семейния съвет ги одобри, ще се заема и с бъдещата ни кухня. За няколко часа във форума научих доста нови неща. Очертава се да ми е доста полезен. Надявам се и аз да мога да помогна с полезни съвети.
Поздрави и успех
 
Здравейте,
казвам се Димитър Кибаров и съм аматьор мебелист. Аматьор защото имам проектирани и направен само няколко неща но съм се
амбицирал да направя една (надявам се да е само една и то личната ми ) кухня така че да е удобна на жената.Все пак аз ползвам малка част от нея като например маса и стол :)


Поздрави на всички
 
Здравейте,гн Кибаров.Познавах един Димитър Кибаров навремето от София,кв.Стрелбище и 126 училище.Да не си ти?
 
Здравейте,гн Кибаров.Познавах един Димитър Кибаров навремето от София,кв.Стрелбище и 126 училище.Да не си ти?
Точно този Димитър Кибаров познаваш и точно този продължавам да съм аз както и да си живея в същия квартал на същото място. :)
Предполагам няма проблем на ТИ щом се познаваме макар и goroberto да не ми подсказва нищо
 
Здравейте,
аз съм Цветан, работя в Пловдив. По образование и професия съм мебелист с 10+ години стаж. Практикувам и проектирането и смятането и производството ежедневно.
 
Блаодаря за приема във форума.От с.Балканец Троянско съм.Стругар-Дърводелец
 
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Здравейте казвам се Здравко и ми предстой проектиране на мебели за коридора и килера та тук ще почетем доста :)
 
Back
Горе