• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Optimik

екселски файл с макроси (вижуъл бейсик) за създаване на файл за отпимик 2.36. От Pro 100
То това с ексела е много добре ти ли го постигна, тоест няма значение.. Но затова трябва да си направил точни детайли на шкафовете и то при разтягане да си запазват размерите челата с фугите. Самата библиотека в ПРО100 трябва да е точна за да разчиташ на директен разкрой.
Аз имам база от шкафове в самия Оптимик и тук глобалния модератор е направил директен конвертор с пренос в бланка на Съливер, Салекс и Йаф българия която облекчава страхотно много работата. Ще се възползвам от случая да му благодаря на Коцето от ново и от ново за това безкрайно удобство което създаде. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на
 
Привет на всички!
С win10 съм. Коя версия на програмата ще ме посъветвате да си инсталирам?
 
Здрасти; То последна нормално работеща е само Optimik v.2.36 . Която за радост на доста хора все още върви и на последния windows 10.
 
Здравей и благодаря за бързия отговор!
Програмата има ли възможност след като въведа даден елемент и посоча кантирането някъде да ми покаже размера на елемента с канта?
 
Размера е краен. Не мисля ,че има значение с кант или без кант.След като отбележиш на детайла къде ще се кантира. Програмата взима на предвид колко линейни метри кант ще ти е необходимо за самите детайли, като може да разделя канта по дебелина ,цвят както и самите детайли. След като се изисква детайла да е с краен размер то тогава ги задаваш с крайния размер. Ако трябва да е размера без кант то тогава му задаваш размера минус канта. Какво трябва да направиш ,че ти трябва да ти се покаже размера с канта.
 
Имам въпрос.Каква е разликата в различните калкулации .
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Аз лично ползвам оптималния вариант. Другите не знам
 
Какво да направя за да не ми намаля размера който е кантиран.Проектирам на про100 прехвърлям в output Optimik койтo koce.to прерабати и след това в оптимик.Там където съм отбелязал в про100 че трябва да има кант оптимика намаля размера с1мм.Може ли това да се промени размера да остане същия който съм направил в про100.
 
Интересното е че не пренася всички кантове от про100 а само някои.Не знам дали е от output Optimik или от ОПТИМИКА И на тези които пренесе на тях намаля размера.
 
Имам въпрос.Каква е разликата в различните калкулации .
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Разликата е в количеството на итерациите (обработка на данни, при която действието се повтаря няколко пъти). При А детайлите се подреждат на прима виста. При DD програмата прилага максимален брой размествания за оптимизиране на разкроя. Забелязал съм, че при С обикновено получавам приемлив разкрой.
 
Back
Горе