• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Представете се с няколко думи (продължение)

  • Автор на темата Neo
  • Започната на
Здравейте от мен Димитър. Надявам се да допринеса полезни неща за колегите и също още повече да науча. Интересувам се от 3ds max напоследък. Работя в мебелна фирма от 10 години, предимно в офис с AutoCAD чертане, но и много други офис програми. Възхитен съм от работата на г-н Милен Бонев, както и на други форумци и съм готов да попивам знания и трупам опит.
 
Здравей mdudov добре дошъл във форума отвори си една тема в подходящата директория и си задай въпросите свързани с Макс.Колегата YorGo също може да помогне много.Поздрави от мен и успехи с изучаването на 3ds max.
 
Благодаря. Така и смятах да направя.
Поздрави и успехи на всички колеги, правещи уникални неща.
 
Квалификацията ми е машинен инженер, но така се получи, че професионално се занимавам с производство на корпусна мебел от 1995 г.
Преминал съм последователно през всички позиции свързани с тази дейност - от крояч до мениджър. Като се има напредвид, че на времето нямаше програми и подготвен персонал, кроенето беше тежка и отговорна работа, а плочите с размер 3660х1830 и дебелина 30 мм.
Нямам претенции, че съм добър проектант, но най-итересна ми беше дейността като конструктор. За мен един добър проект може да бъде провален от грешка в неговата конструкция.
Имам претенции, че работя добре с AutoCAD, като съм започнал още, когато в него не се използваше мишка. Даже съм написал и издал скромно практическо ръководство с цел малко от малко да се познават големите възможности на програмата и да не се работи с нея на принципа нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено.
Изпълнявал съм проекти, чиито подложки направо са ме изумявали с невежеството си при тяхното създаване.
За мен голяма крачка в мебелното производство беше, когато навлязоха CNC центровете. В началото за тях се изискваше ниво на подоготовка за програмист, но после софтуерът стана доста по-дружелюбен. Едно от постиженията, които имам и ценя в тази област е създаването на макроси. Това са малки подпрограми, които неимоверно облекчават работата и съкращават няколко пъти времето при създаване на схеми за обработка на детайлите. За съжаление това е малко познато.
В момента това не е дейността с която си изкарвам парите, но не отказвам поръчки на хора, които познават моята работа и нейното качество.
 
Здравейте: Божидар Младенов. Надявам се да бъдете от полза за нуждаещите се от форума за квалифициран съвет. И все пак от доста години се занимавате с мебелно производство , а чак сега се включвате в форума !!!
 
Здравейте колега, добре дошъл при нас. Надявам се да взаимно да сме си полезни и да помагаме на потребители в нужда.
 
Здравейте. Случайно попаднах на форума. Просто не знаех, че го има, но се радвам, че го открих. Човек не може да знае всичко и винаги има нужда от консултация и помощ. Все още се ориентирам в темите и стига да мога ще се радвам ако бъда полезен, както и вие на мен. В момента си блъскам главата с едно обзавеждане за кухня и коридор. Идеите са много, изборът е труден.
 
Здравейте и от мен.Разкажете по подробно за работата си като проектант и работата с аутокада, за ръководството повече, за кои програми правите макроси за център машините.
 
Здравейте и от мен.Разкажете по подробно за работата си като проектант и работата с аутокада, за ръководството повече, за кои програми правите макроси за център машините.
Проектирал съм и конструирал съответно много широка гама от корпусни мебели: спални, кухни, дневни, детски, офис обзавеждане. Имам изпълнени обекти в няколко града в България - и по-големи и по-малки. Бях добър като конструктор и колегите много ме уважаваха. Подготвяната от мен документация винаги е била ясна и точна. Даже не я и проверяваха, при което ги молех да не се отнасят чак с такова доверие, защото и аз съм човек и греша понякога.
Обикновено винаги съм давал 3D изображение на изделието, подробна конструктивна схема за разпробиване и монтаж и планове за разкрой на Оптимик, от който съм много доволен и винаги съм работил с него от около 15 години насам.
Навремето започнах да мъча AutoCAD 12 ако не се лъжа, при който не се използваше мишка. Мъката беше голяма, но като млад специалист започнах работа като проектант на вентилационни и климатични системи и чертането страшно ме увличаше, като това ставаше на чертожна дъска с молив и съответно на паус с рапидографи.
Така че тази програма беше предизвикателство за мен. Но от AutoCAD 2000 нещата много се промениха.
С помоща на съпругата ми, която е преподавател в ЛТУ по информатика, успях да издам 1-2 практически ръководства. Нямам особени претенции за тяхната изчерпателност и добро представяне на материята, но целта ми беше да споделя някаква част от моя практически опит. В момента също работя по темата, но за съжаление не разполагам с много време за това.
За CNC центровете работил съм на BIESSE, като по-сериозната беше Rover A3.30. На нея успях да създам няколко макроса, например за разпробиване на отвори за механизми за чекмеджета. При стартиране на макроса в диалогов прозорец просто се задава броя на чекмеджетата и височината на челото и готово. Всичко става за секунди. Разбира се направих и няколко макроса за панти и минификс. Простичка работа, но производителността ми се повиши между 2 и 3 пъти. По този начин се прескача разчитане на конструктивна документация и създаване на индивидуални схеми за всеки детайл.
Само че тук е важно да спомена, че човекът зад машината не може да е само прост оператор. Все пак са необходими и още няколко качества и предпоставки - квалификация, опит и мисъл. Ако детайлът въру масата за него е само "дъска", положението не е добре.
 
Здравейте. Казвам се Валери. Живея в Словакия. Стругар съм по професия. Дървото ме влече отдавна. Но мисля че едва сега ще му отделя време. Занимавам се и с компютри и ремонт на коли от по-старите. С новите нямам нерви. Та реших любителски да се заема със струговане на дърво
 
Back
Горе