• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Базова паралелепипедна решетка

  • Автор на темата code
  • Започната на

code

Редовни
Регистриран
14/3/16
Постове
32
Резултат от реакция
17
Местоположение
Някъде
В темата:

беше представен обекта неравномерна мрежа и какви операции могат да се прилагат за манипулирането му за целите на стругарството. В тази тема ще представим на практика 3 мерната версия на същия обект, но с който ще се работи малко по-различно. Става дума за разделяне на един базов паралелепипед на части, просто чрез добавяне на междинни хоризонтални и вертикални "срезове", които са успоредни на страните на паралелепипеда. На прикачената фигура е показан пример на такова разделяне, като за удобство различните хоризонтални нива са оцветени в различни цветове.

Да отбележим, че не всички мебели са от "правоъгълен" тип. Това което показваме е само един от обектите, който ще развиваме в езика си, а за мебели с по-особена форма или ще приложим доразвитие на този обект, или ще използваме някакъв изцяло нов вид обект. Развитието по отедлно в езика на паралелепипедния вариант е подходящо, заради неговата широка разпространеност в практиката.

Разглежданият обект на практика няма да се ползва по начина като при стругарството. Няма да имаме запълнени зони, а ще имаме само налични или липсващи стени, като всяка стена ще има и характеристика дебелина! За момента този обект който разгледаме може да се разглежда само като груба скица на крайното изделие. В езикът за програмиране трябва да се включат термините и технологиите за производство и дизай, които gentaco започна да описва в тази тема:


Да отбележим, че описваната паралелепипедна конструкция е подходяща и за представяне на жилищни сгради - естествено такива с правоъгълен дизайн. Ако в бъдеще се захванем да пишем език за програмиране за такава цел, той определено ще се различава от този за мебели. Докато при мебелите към паралелепипеда трябва да се добавят панти и дръжки, то при варианта за жилищен език към конструкцията трябва да се прибавят врати, прозорци и стълбища.

Тук трябва да отбележим и още нещо. Жилището само по себе си има ли връзка с мебелистиката? Определено жилището е контейнерът на мебелите и като такъв напълно нормално е то (жилището) да играе важна роля. Така например, ако имаме архитектура на жилище, тогава може програмата за мебели да се използва, за да се поръчат мебели с точни размери и при това такива, които да бъдат удобни за използване на мястото, където бъдат поставени.

Друго предимство на едно комбинирано представяне на жилище и на мебели е възможността за възприемането на мебела на място, още преди да бъде поръчан. За целта трябва да се знае пълното местоположение на наличните вече мебели и след като се допълни и новия мебел, то може да се генерира фотореалистично изображение, как ще изглеждат нещата. Това генериране на изгледа се прави с програми, като един от лидерите в тази област е българска фирма, която на всичкото отгоре от няколко години прави годишни безплатни семинари за програмисти, за да представя и обучава своята технологична (програмистка) дейност.

Много е вероятно езикът който правим тук да получи частична функционалност за представяне на помещения. Както се опитах да опиша в тази тема - това може би ще е много полезно нещо...
 
Пропуснал съм да добавя картинката за която споменавам в темата. И тъй като не може да се редактира мнението, то я прикачам като отговор.
 

Прикачени файлове

  • paralelepiped.png
    paralelepiped.png
    14.9 KB · Прегледи: 6
Няма да имаме запълнени зони, а ще имаме само налични или липсващи стени, като всяка стена ще има и характеристика дебелина!
Но по този начин липсващи без запълване на мрежата как точно ще става преместването примерно на дъното с 100мм нагоре от пода а страницата да си остане на пода.
Били показал за да може да вникнем в изгледа на мрежата.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Но по този начин липсващи без запълване на мрежата как точно ще става преместването примерно на дъното с 100мм нагоре от пода а страницата да си остане на пода.
Били показал за да може да вникнем в изгледа на мрежата.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Предвижването на горе ще стане, като се променят дистанциите в самата мрежа. В случая дебелината на най-долното ниво на мрежата ще се увеличи със 100мм, докато височината на следващото второ ниво ще се намали със същото 100мм. Възможно е в езика да имаме една операция за извършването на тези две действия наведнъж - това ще стане на етапа, когато се мисли за граматиката на езика.
 
Back
Горе