• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Бонуси и част от едно по-голямо цяло

  • Автор на темата code
  • Започната на

code

Редовни
Регистриран
14/3/16
Постове
32
Резултат от реакция
17
Местоположение
Някъде
Форумът тук mebelistite.com изглежда не е най-посещаваното място в интернет. Затова ще дам една добра идея, която на пръв поглед няма общо с езика за програмиране, който обсъждаме в раздела.

Защо за активност на потребителите не са дадат някакви бонус награди. Примерно, ако направиш еди колко си поста, тогава печелиш изработката на сглобка лястовича опашка на твой материал с еди каква си дължина. Може да се въведат и други екстри, като рендосване на дъска, рязане на банциг и други подобни. Може някои неща и да са материални, като например необработена дъска с някаква малки размери от някакъв вид дърво. Все неща, които става дума да са някаква относително бърза работа, но полезни единствено на хора, които произвеждат мебели.
И предлагам още една важна група от бонуси. Става дума за бонуси от вида напомняния за неактивност. Много мразя когато сайтове почнат да ми спамят email-а, защото не съм влизал в тях отдавна. А това е единственият начин да подканиш старите членове да се върнат поне за кратко. Едно решение на подобен проблем е, като заедно с подканата да се върнеш във форума се дава и материална "награда". Тя ще се състои в определен вид дървена статуйка, която ще се произвежда примерно на CNC машина автоматизирано. Ако потребителят, който е престанал да влиза е бил по-активен и полезен преди изчезването си, тогава ще получи по-значима статуйка за подсещане (защото и от него ще се очаква по-голям принос, ако се върне обратно да пише във форума).

И сега, какво общо имат въпросните предлагани бонуси с езика за програмиране, който правим? Идеята е в това, че като напълно съвременен език ще е много добре той да е интегриран не само с пряката задача която трябва да прави (да съставя проекти на мебели), но и с всичко с което може да е интегриран. Така например, ако сте получили бонус от първата група спомената по-горе, тогава напълно нормално и удобно ще е, ако спечелената награда от форума може директно да бъде използвана в проектирането на това, с което сте се заели. Примерно ще можете да определите кои сглобки ще ги правите сами, кои сглобки ще ги поръчате за изработка и кои сглобки ще ви бъдат направени от спечелената във форума награда.

И тук отново се появява въпрос. Може ли форумът на mebelistite.com да получи такава функционалност, че спечелвайки награда, тя да бъде автоматично пращана към средата на програмния език, където да може да се използва в проекти. Отговорът е, че може но определено това няма да е най-доброто решение. Форумът на mebelistite.com е писан на php, който е доста по-различен клас език за програмиране от езика който проектираме. А може ли да имаме форум на друг език за програмиране тук в mebelistite.com, който да е по-подходящ??? Отговорът е твърдо отрицателен. Сайтът в mebelistite.com е вече толкова добре развит, че преминаването към друга система е напълно противопоказано. Подобни прехвърляния винаги водят основно до проблеми и дълга неработоспособност на сайта. Това ще изпъди настоящите посетители, което е много лошо.

Всъщност аз имам нещо предвид като по-подходящ език за web програмиране. Последният ще може много по-лесно, удобно и качествено да се интегрира с езика който правим. И причината е, че въпросният език съм го писал аз и в частност могат да го модифицирам и допълвам, запазвайки неговия добър стил на програмиране, който в момента притежава езика. Наистина тук се захванах със задача, която не е да я правя за пръв път. На въпросният език за web програмиране може да се създаде форум система, която да е за един съвсем различен сайт - примерно за сайт за струговане. Наистина до момента в другата тема обсъждахме само език за програмиране, който е ориентиран към стругарство и няма лошо паралелно да развиваме и този стругарски език (който ще има много общи моменти с езика за мебелистика).

Истинският език за мебели ще бъде реално стартиран, когато ми се изясни основното, а именно откъде трябва да се започне с подобен проект. Дотогава ще се обсъждат само езикови конструкции, както и обектите, които са необходими в мебелистиката.
 
Бонусите и наградите са хубаво нещо, особено материалните, радват окото. Даването на такива награди на практика е трудно приложимо, защото трябва един човек да се занимава само това, да ги изработва. На този етап може да се дават само вритуални награди и бонуси.

Сайтът в mebelistite.com е вече толкова добре развит, че преминаването към друга система е напълно противопоказано. Подобни прехвърляния винаги водят основно до проблеми и дълга неработоспособност на сайта. Това ще изпъди настоящите посетители, което е много лошо.

Преди известно време успешно преминахме от vBulletin към тази форумна система и това се случи за няколко часа. Нямаше никаква загуба на данни и всичко се прехвърли 1:1. Когато самия софтуер, с който се извършва конвертирането е написан добре, проблемите са сведени до минимум или отсъстват.

Истинският език за мебели ще бъде реално стартиран, когато ми се изясни основното, а именно откъде трябва да се започне с подобен проект.
Кажи какво точно те интересува и ще ти го обясним?
 
Бонусите и наградите са хубаво нещо, особено материалните, радват окото. Даването на такива награди на практика е трудно приложимо, защото трябва един човек да се занимава само това, да ги изработва. На този етап може да се дават само виртуални награди и бонуси.
Особено ако говорим за нематериалните награди, то не е задължително да се реализират от един човек. Дори не е необходимо тези, които предоставят реализацията на наградите да са от екипа на форума, а да са само членове. Възможно е например реализацията на наградата на един участник от друг участник да носи на изпълнителя някакъв по-специален вид виртуална награда.
По отношение на "подбуждащите" дървени статуйки, то те би трябвало да се измисли начин да се реализират на някакъв вид конвер съвсем автоматизирано и да се ползват остатъчни ненужни материали. Напълно абсурдно е да си мислим, че някой ще може да си губи времето да ги прави. Подобни подбуждащи фигурки имат много важна стойност, защото като го прибереш някъде вкъщи, то всеки път щом го видиш ще се сетиш за форума за мебелистика и ще се сетиш колко отдавна не си влизал в него...

Преди известно време успешно преминахме от vBulletin към тази форумна система и това се случи за няколко часа. Нямаше никаква загуба на данни и всичко се прехвърли 1:1. Когато самия софтуер, с който се извършва конвертирането е написан добре, проблемите са сведени до минимум или отсъстват.
Аз друго исках да кажа с невъзможното прехвърляне. Имах предвид, че ако се направи един нов език за web програмиране и след това форум система за този език, тогава полученият резултат ще е много по-слаб от система като съвременните форум системи като vBulletin и настоящата система на форума. Последните са правени над 10 години и то от много хора и затова са много развити. Трябва да минат години, докато една нова форум система достигне съвременното ниво на този вид софтуер.

Кажи какво точно те интересува и ще ти го обясним?
Аз не съм freelancer на който се прави поръчка. Нещата не трябва да ги разбера и просто да ги направя. Трябва да измисля най-добрия начин за представянето им, като естествено трябва да съм достатъчно добре запознат с тематиката. След това трябва да сътворя поне 5-6 принципно различни решения за различни задачи и съответно хората от мебелистиката да си кажат мнението кое от реализациите с какво е по-добро и с какво е по-лошо.
 
Back
Горе