• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Водачи за чекмеджета с Дървена кутия на Блум

thesailor

Консултанти
Регистриран
23/6/13
Постове
185
Резултат от реакция
29
Местоположение
Burgas, Bulgaria, Bulgaria
Видовете водачи на Блум, които са предназначени за изполване в чекмеджета с дървена кутия са следните видове - Механизми стандарт, Тандем, и Мовенто.
Механизмите стандарт са обикновенните ролкови водачи, които са най широко разпространени и ползвани. При тези водачи на Блум дължините са от 300 до 600мм през 50мм. Товароносимостта на тези водачи е 25 кг. Тези механизми нямат плавно затваряне. Те биват с частично и с пълно изтегляне (така наречените Телескопични водачи). Ценово тези водачи варират между 4,50лв и 5,50 лв за най-ползваното частично изтегляне.
Тандем, са механизми, при които водача е скрит под дъното на чекмеджето, така наричаните още скрити водачи. те Могат да бъдат частично или пълно изтегляне, с Вграден Блумоушън, без Вграден Блумоушън и За тип-он, които обаче са само пълно изтегляне. Товароносимостта която им гарантират от Блум е 30 кг. Те са разделени и на две подразделения - Тандем със заключване и Тандем с Фиксатор. Двата вида тандем имат разлика в начина на поставяне върху чекмеджето, както и в дължините. Тандемите с заключване са водачи при които в задната част на чекмеджето се монтира сглобка, която играе ролята на заключващ механизъм, да не излиза чекмеджето от водачите, ако рязко се дръпне назад при пълното му изваждане от шкафа. При тези тандеми дължините които се поддържат са следните - при пълно изтегляне - 270,300,350,400,450,500,550. а при частичното - 300,350,400,450,500,550. Тук блум са решили че при частично изтегляне водач с дължина по малка от 300мм е непрактичен. Тандемите с заключване с пълно изтегляне се делят на два вида - С вграден Блумоушън и с Вграден Тип-он. Докато същите тандеми с частично изтегляне могат да бъдат или с Вграден Блумоушън, или чист водач. При тандемите с фиксатор имаме закрепване на чекмеджето посредством по един метален вертикален чоп и по един пластмасов хоризонтално движещ се чоп. следните дължини на пълното изтегляне - 260,310,360,410,460,510,560. При частичното изтегляне дължините са от 260мм до 560мм през 25мм. Тези тандеми се предлагат предимно с Вграден Блумоушън. Важно което трябва да се има предвид при тандемите е че дължината на царгата която ляга върху водача, трябва да е с 10мм по къса от дължината на избрания водач. гърбовете за чекмеджетата се правят 42мм по къси от вътрешната ширина на шкафа
За Водачите Мовенто, ще направя отделна тема както е тази за Леграбокс.
 
Back
Горе