• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Задачи за решаване

  • Автор на темата code
  • Започната на

code

Редовни
Регистриран
14/3/16
Постове
32
Резултат от реакция
17
Местоположение
Някъде
Отварям тази тема с цел да събира линкове от този форум, както и много кратки нови идеи, които са посветени на изработката на софтуер със специфична функционалност и приложение в мебелистиката.

Ето две теми, които веднага се набиват на очи:

и
,
но вероятно има и други по-стари, които следва да се поместят тук в темата.

Естествено целта на този (надявам се колкото се може по-пълен) списък от програмки ще служи, за да се види какви програми използват мебелистите и съответно да се обмисли, как тези програмки могат да се представят с езика за програмиране който правим по възможно най-лесния и интуитивен начин.
 
То тези са самостоятелни . Според мен погледни "F-utils ", "Базис" , и има една много обещаваща която е за учебни цели "Проект Объемник"
 
Тази тема я намирам за безмислена. Има два раздела, в които са поместени програмите за проектиране и разкрояване. Всичко може да се види от там. Няма смисъл да събираме ликовете от целия форум в една тема.
 
Също така може да се видят възможностите на програмите, които се използват най-много.
 
Смисълът е, че в споменатите раздели темите се движат нагоре и надолу, което е изключително неудобно, ако решиш да ги разучаваш систематизирано подред и то не наведнъж. Освен това точно в тази тема може да се постне по някое време и тема в която програмките (или функционалностите на различни пакети) да са разделени в категории и подкатегории. Такава отсяване и подреждане ще е много полезно при обмислянето функционалностите на езика за програмиране. В споменатите раздели програмките служат за да се ползват, а не за да им се създава алтернативно решение на специфичен програмен език.

А и още нещо. Програмките освен да се поместят с линкове, в бъдеще се ще коментират и с евентуални езикови конструкции на новия език за програмиране. И ще може да се дискутира дали изборът на съответни конструкции е правилен. Ако говорим за някаква по-специфична езикова конструкция, то естествено е да се дискутира в отделна тема, но ако е нещо дребно "вдъхновено" от конкрена програмка - по-добре да се помести в темата тук.
 
Можеш да хвърлиш един поглед на тази . Такива програмки има доста мога да зарина форума но все пак са на друг език .Мисълта мие да се правят подобни на нашенски български език и да не са в формат ексел. Според мен напразно направена програма няма все на някой ще му послужи. В мебелното производство има нужда от най различни програмки тази е една от тях.
 

Прикачени файлове

  • solo.rar
    872 KB · Прегледи: 7
Back
Горе