• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

За какво е този раздел

  • Автор на темата code
  • Започната на

code

Редовни
Регистриран
14/3/16
Постове
32
Резултат от реакция
17
Местоположение
Някъде
Живеем в 21 век - векът на технологиите. Технологиите навлизат все повече в живота ни и вече крайно време е и всички хора да започнат да навлизат в тях, а не както е досега една голяма част да са само наблюдатели и редови ползватели.

Но какво значи да можеш да навлезеш в технологиите? Това означава да можеш да се справяш в ситуации свързани със компютърните продукти, които ползваш. Ако се окаже, че някакво нещо не е точно така както ти е удобно - тогава или се примиряваш с неудобството или се налага да поискаш на производителя на софтуера да го оправи, а ти естествено трябва да му платиш за това много тлъста пачка пари. Това не е всичко - следват разправии, че не го е направил така както трябва.

Но каква е алтернативата се питате? Вие не можете да програмирате! Да се научиш да програмиран не е нито лесно, нито приятно, а и изисква наистина много време. Все неща, които отблъскват. Но какво ще кажете, ако има такъв език за програмиране, който се учи бързо, лесно и приятно. И всичко това е свързано с това, че той е предназначен точно за вашата област - производството на мебели.

Този раздел е създаден именно за такъв хипотетичен език за програмиране. Той няма да бъде "спуснат" отгоре от програмисти, които изобщо си нямат и представа от начина на мислене на мебелистите. Въпросният програмен език ще се изгражда първо "на хартия", чрез дискусии в множество теми в този раздел, като същевременно ще се прави и реализация на до момента измисления език (под формата на интерпретатор). Направеното ще може да се тества онлайн (директно то браузъра си, без да се налага да инсталирате нищо).
 
много добре звучи с удоволствие ще се включа в дискусията с каквото мога.продължавайте, чета ви съобщенията с интерес.
 
Е сега нов програмен език ли ще се сътвори само за мебелната индустрия:a030:
 
Най-лесно ще е да е тясно специализиран език. По-нататък може да се приложи поотделно създаването на езици и за други индустрии, като чак на един много по-бъдещ етап тези различни езици могат евентуално да се обединят в един по-общ и по-мощен език.
 
Е ми давай да почваме.Ще си разпределим работата и ще се организираме. Много се радвам,че ще се сътворява български програмки. Стига да можем да научим този програмен език.
 
Значи от всички спуснати теми аз разбирам че ще се създаде специален програмен език за мебелисти. От участниците в форума се иска да ви се обясни какви термини да се вмъкнат в програмата за програмиране т.е. за синтаксиса или термини в готовата програма например( страница, дъно, таван, бленда, чело, вратичка, луфт,).
Другото което трябва да се изясни е за каква точно програма става на въпрос т.е. координатна X,Y,Z триизмерна или като тези малки из форума за отделни модули. А и предоставянето на исканата от вас информация в кой раздел на форума ще се осъществява или на лични съобщения.
 
Последна промяна:
А и предоставянето на исканата от вас информация в кой раздел на форума ще се осъществява или на лични съобщения.

Иформацията ще се получава и дава в този раздел.
 
Back
Горе