• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

За старата дървена дограма.

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,049
Резултат от реакция
1,776
Местоположение
България
Как ни баламосват фирмите, които произвеждат алуминиева и пвц дограма? Казват ни, че дъвената дограма духала отвсякъде. Не е точно така. Преди години, когато са монтирали дъвена дограма е нямало пяна, която да уплътнява разтоянието от дограмата до зида, а само се е подмазвало с цимент и пясък. От атмосферните условия дограмата леко се свива и се отделя от мазилката и затова духа от там. Другото, което е, че прозорците са се правили целите отваряеми и това също е предпоставка за недоброто уплътняване. Когато дървената дограма е само с едно отваряема крило и по-голямата част е неотваряемо и се запени, ситуацията ще е коренно различна.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Най-добрият избор е дървена дограма със стъклопакет от ново поколение!
 
Прав си, това е най-доброто, но цената и е доста висока.
 
Дървената дограма предава естественост.Върху моята понеже е доста стара имаше избила смола .Изтърках всичко до дърво .Лакирах я с яхтен лак два пъти.Уплатних с пяна м/у касата и стените.СТАНА ПЕРФЕКТ.
 
Дървената дограма предава естественост.Върху моята понеже е доста стара имаше избила смола .Изтърках всичко до дърво .Лакирах я с яхтен лак два пъти.Уплатних с пяна м/у касата и стените.СТАНА ПЕРФЕКТ.

може ли да качиш снимки как е станало
 
Най голямото предимство на дървената дограма е че не прави конденз като другите, понеже дървесината е порест материал
 
Качествената дървена дограма е класика в жанра :).. ако е от бук или дъб :))...ще ви надживее при правилна експлотация и подръжка:)...особено ако профилите са трислойни и е с подходящи уплътнения :)..а за красотата и уюта, просто е неотразима!
 
Чамовата също е добра и изкарва доста време. Дъбовата и буковата са по скъпите варианти.
 
Наистина най добрата дограма си остава дървената.При наличие на такава никога няма да имате мухъл или конденз,а при ПВЦ дограмата това е факт.
 
Много сте прави: старата дървена дограма освен за печката не знам дали може да послъжи за нещо. Много ама много сте далеч от истината за дограмите пък то и за дървените. То ако беше по-добре самолетите щяха да са дървени, до колкото се отнася за уплътняване и там подобни. Само едно знам за дървото!!! че непрекъснато расте и всяка зима трябва да го рендосвам-Хо-хо-ХО:-)
 
Последна промяна:
Back
Горе