• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Избор на плотове и гърбове

50 см. разстояние е малко ако има котлони отгоре и особено ако са газови.
 
Здравейте!
Кухнята ми е Г-образна. Горните шкафове няма да са до тавана. Искам за гръб да сложа нещо, което да придаде ефект на бетон, но да не е термогръб 9мм. Причината е че искам двете стени зад кухнята изцяло да са облицовани с въпросното нещо, което да даде бетонен ефект. Спрял съм се на калибровани плочи 60х60 гранитогрес с бетонен декор, но се притеснявам че ще излъчват студ, пък и ще тежът на гипсокартона. Също не искам и водобранна лайсна да има.

Дойде ми идеята да сложа ЛАМИНАТ с такъв декор, но дали е удачно да гръб на кухня да слагам ламинат??? Някой има ли представа за плюсове и минуси на тая идея. Като плюс за мен е първо това че няма да излъчва студ, после цената, по лесния и чист монтаж. Като минус - не знам като го залепя за стената, как ще се отрази на сглобките между ламелите?
 
Сложи ламинирано пдч 18 мм с цвета, който искаш. Аз съм го правил на много кухни. Ламинирания паркет не е добра идея.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Най добре е с ПДЧ както казва колегата. На мен паркета не ми допада като идея нещо.Също така не ми харесва и да няма водбранна лайсна на плота. Ако те притеснява че е голяма и грозна има с по малки размери, но по добре сложи.
 
Водобранната лайсна е просто задължителна, защото придава завършен вид на изделието и не само.
 
Последна промяна направена от Модератор:
на жена ми не и харесва с водобранна лайсна и затова. мислех, ако го направя с гранитогрес, той да стъпи на плота, да облепя с тиксо и да мина с К+Д сиво, или със силикон?!?
 
Поне сложи силикон да не влиза вода под плота. То водобрана не е само за красота, и предпазва малко.
 
И аз съм за мата
 
При масивен плот каква лайсна слагате
 
Колко да е масивен плота?
Предполагам говориш за преходна лайсна?
 
Back
Горе