• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Импортиране на 3d елементи в про100 5.2

iskrenpenew

Потребители
Регистриран
12/3/14
Постове
2
Резултат от реакция
1
Здравейте, искам да попитам дали някой е намерил адекватен начин за прехвърляне на гототи 3д обекти направени на други програми (мен лично ме интересуват моделите правени в 3ds max i Acad) в про100 5.2? Пиша тук, защото гледах клипове, показващи импортиране на файлове с разширение .obj от бутона "import" в програмата, но специално при мен бутона остава някакси неактивен.
Ако някой може да ми помогне, ще съм много благодарен.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Има такава възможност, но досега не ми е попадала такава кракната версия. Иначе по руските сайтове има много готови модели, които са правени на 3дмакс.


 
Последна промяна направена от Модератор:
ами едно време се използваше конвертор и допълнителна програма за тази конвертация.импорта от про100 в новата версия не работи, а в старите няма импорт. проблема беше в това, че конвертирания обект беше кило и мегабайти , а знаете че целия проект на про100 е няколко килобайта само.отделно и на конвертирания обект само една текстура можеше да се сложи.
 
ето ти линк за конвертора
 
Последна промяна направена от Модератор:
ето и друг
нужни са 3D MAX, Deep Exploration CAD Edition v5.0 и конвертора 3DConv
в Deep Exploration отваряме файла и го съхраняваме във формат .off в папката 3DConv.ако искаме да сложим на обекта няколко текстури, то в Deep Exploration го разделяма на толкова части, съхраняваме ги под номера 001.off, 002.off и т.н. отиваме в папка 3DConv, намираме там нашия съхранен файл 001.off после в тази папка пускаме конвертора mesh_p.exe, появява се файл 001.meb който копираме в библиотеката PRO100 и редактираме.
Така постъпваме и с другите части, които искаме да оцветим различно. ако трябва модела се скалира - например увеличава се толкова пъти колкото е нужно за да стане с размери съответстващи на останалите изделия и елементи в про100.после оцветените по различен начин детайли се групират в про100 в един обект, съхраняваме го в библиотеката като едно цяло и готово.
 

Прикачени файлове

  • Conv3Ds2Meb.rar
    182.1 KB · Прегледи: 25
Благодаря за информацията, след малко ще изпробвам метода
 
в новите версии май от 5,25 си има директен импорт, ама в 5,20 народната импорта не работи.а по нови народни версии засега няма...
 
аз намеих в youtube разни клипчета в които се вижда че се импортва от 3D студио, ама предполагат това е само за платената версия?
 
Можели някой да направи от 3D max или auto cad в файлове за PRO100 в формат meb. или sto. едни гофрета подобни на тези двете.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Можели някой да направи Г образна тръба на Макса и да я качи тук, за да не питам по руските сайтове.
 
Последна промяна:
Back
Горе