• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Инструмент за създаване на кухни.

  • Автор на темата koce.to
  • Започната на

koce.to

Член на екипа
Глобални Модератори
Регистриран
12/2/13
Постове
308
Резултат от реакция
228
Местоположение
Пловдив
След 8-ма версия TrunCAD разполага с модул за създаване на кухни.
Още е малко бъгав, но като цяло върши работа за бързо остойностяване и не само.

Който иска може да се пробва. Помещението е 2.5м на 4м и 2.7м високо.
Размерите на шкафовете са примерни.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна направена от Модератор:
Ето я и моята кухня. В новата версия на програмата има доста бъгове. Печката трябва сама да влиза в шкафа, горния ред ъглов шкаф сам трябва да си опре в гърба и само да го позиционираш наляво и надясно, а на мен ми се налижи да правя гимнастики. Също така при автоматично разставяне на цокъла и плота, не трябва да остават фуги, а в момента останаха и аз ръчно ги коригирах. Това всичко е губене на време, но дано в обновлянията на програмата да оправят грешките си. Водобранната лайсна трудно се позиционира също. В предишната версия бяха добре тези неща.
Забравих да сложа аспиратор, а можеше да сложа и курниз. Не обръщайте внимание, че съм сложил мивката до котлона. Исках да покажа инструмента за кухни в к3 мебел, а не да правя перфектна такава.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна направена от Модератор:
инструмент за кухни?!? тука не говорим за еталона за кухни програмата kitchen draw, нали? дай Коце чертеж да видя размерите на шкафовете ти да ги направя по бързо по схемата ти за да не се мъча на видеото да ги редя и променям.иначе базис има модул за това - салон се казва, прави помещения, нареждаш шкафове и въобще изделия, направени с базис, после добавя цокъл, гръбче, кухн.плот и накрая смята примерна цена с горе долу някаква прилична визуализация - това е базис салон. но понеже базис мебельщик е конструкторска, но и универсална програма може и в нея да се работи. въобще хората са свикнали почти всичко в нея да правят и модулите шкаф и салон ги ползват много малко, което е жалко. та дайте картинка да ви подредя няколко готови шкафа за да видят колегите как се правят кухни и в базис мебельщик 8.
 
Тук не става въпрос за точни размери. Правиш нещо без значение какво е.
Това са моите размери.
Горния и долния ред са симетрични.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
не мога да правя нещо без значение какво е.вашите програми имат готови модули за шкафове, моята шкаф модула не работи.налага се да правя нещата ръчно.филмчета стана 30 мин и го спрях че става много дълго. нещо и по твойте размери не станаха шкафовете, ама няма значение.показал съм как се работи в базис мебел, тук показвам как с меб.инструменти се задава материал Стена с необходимата дебелина, за параметри на изделието се взема светлия отвор на стаята и стените се поставят около габаритната рамка.после от различни открити прозорци на базис, в които сме направили съответните шкафове или ползваме по рано създадени модели, особено за кухня, се добавят и поставят в помещението чрез базова точка.елементарно се разпъват за нужния габарит преди или след като се внесат в общия проект. после след като се внесат всички шкафове се слагат плот, цокъл и другите линейни елементи. чрез вградения визуализатор лесно се сменят текстурите и така клиента си избира различни декори. ама получих грешка с размерите и трябваше време за оправянето й и филма щеше да стане много дълъг. накрая показах и анализ на модела - инструмент за проверка на грешки и той откри че хладилника и горния шкаф се пресичат - много полезен инструмент.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете



ето и картинка, ъгловия горен шкаф излезе по голям, ама ще го оправям друг път.


Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 

Прикачени файлове

  • 2014-08-01_003456.jpg
    2014-08-01_003456.jpg
    84.3 KB · Прегледи: 17
Последна промяна направена от Модератор:
Моето предложение от 3DS Max Използвана е за програмата. Едната поливна става наведнъж и другата половина с второто въвеждане на данни. Сравнително е удобна, за първи път я използвам. Добавил съм и обяснения във видеото как се използва този скрипт. Надявам се да стане ясно.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете



готовта картинка
 

Прикачени файлове

  • Kitchen.jpg
    Kitchen.jpg
    144.5 KB · Прегледи: 26
Последна промяна:
Back
Горе