• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Какво точно искате да научите?

Бих искал повече неща в секцията направи сам.
 
Ще ми бъде интересно да има теми "материали в мебелното производство", "механизми" , да следим тенденциите, новите неща...ей такива работи :)
 
Всеки е свободен да пуска каквито теми иска, а с течение на времето ще има и отговори.
 
Ще ми бъде интересно да има теми "материали в мебелното производство", "механизми" , да следим тенденциите, новите неща...ей такива работи :)

Пухнах тема за новости при обкова и механизмите в раздела "Мебелен обков". Направих цял раздел "Материали в мебелното производство".
 
  • Харесва ми
Реакции: Jana
Бих се радвал на повече материали относно 3ds max и изобщо софтуера за моделиране на мебели във всяка една насока, полезни съвети и т.н.
 
  • Харесва ми
Реакции: Jana
Искам да науча има ли софтуер, който да покрива целия процес. Примерно въвеждам размерите на помещението, посочвам желаните мебели, посочвам цветовете и да мога да визуализирам в различни ракурси. След това да ми даде възможност да конструирам мебелите, да ми даде разбивка на детайлите и да ми очертае разкройките. Предимство ли е това да е в една програма или за предпочитане е за всеки етап да се ползва специализирана програма.

Къде може да се намери информация за правилата и стандартите при проектиране на различните видове мебели - съответно стандартни размери, правила при пропорциите на мебелите, допуски.

Някой запознат ли е с тенденциите в търговията с мебели. Доколко вноса от Китай е застъпен и какви са переспективите да залее пазара.

Искам да се занимавам с производство и търговия с мебели, но нямам никаква практика, като изключим някои любителски неща, които съм правил с голямо удоволствие за себе си. От къде да започна?

Не пускайте поредни постове през минута - две, използвайте бутона "Редактирай пост", за да си допълните мнението. Прочетете правилата на форума!
 
Последна промяна направена от Модератор:
  • Харесва ми
Реакции: Jana
Има софтуер, който покрива целия процес - Бзазис Мебельщик, К3 мебел. Има програми, в които проектираш, после прехвърляш в разкрояващи такива с помощта на конвертори или excel-ски файл - Про 100 и др.

Има стандартни и нестандартни изделия. Преди да започнеш да създаваш някаква мебел, може да попиташ тук във форума за размери и друго каквото те интересува.

Вносните мебели са залели пазара за съжаление и са много некачествени, и евтини. Хората се подлъгват и се обзавеждат с такива мебели, и след няколко месеца, като се разпаднат, разбират, че са си дали парите напразно, но вече е късно.

Може да започнеш да си набавяш дърводелски машини първо и след това да започнеш да се учиш.
 
  • Харесва ми
Реакции: Jana
На този етап имам достъп до всичко необходимо. Мои познати имат цех, който още не могат да натоварят с поръчки. Предстои ми да имам свободно време и да мога да се занимавам.
 
Евала ти gogo_a! Що ли и аз нямам такива приятели и възможности?! А имаш ли пазар за евентуално произведените мебели?
 
Искам да се науча добре да работя с Kitchendrraw. Благодаря на YorGo за полезните ъплоуди!
 
  • Харесва ми
Реакции: Jana
Back
Горе