• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Как се казва този вид винтове?

  • Автор на темата Malone
  • Започната на

Malone

Редовни
Регистриран
25/2/15
Постове
36
Резултат от реакция
5
Местоположение
Русе
Колеги, как се казва този вид винт?
Чрез такива бяха монтирани водачи за чекмеджета.
Какво е предимството на такъв вид винтове пред обикновените, т. нар. видии?
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Във търсачките излиза като Все пак който както го кръсти. За мен едва ли има някакви предимства. Аз лично не бих го избрал за монтаж на каквото ида било. Може би има предварително пробити отвори 5мм. на някакъв център и за това се наложило използването на такъв вид винтове. Ако си ги изгубил, водачите за чекмеджета имат достатъчно отвори на които можеш да завиеш обикновени винчета.
 
Не, не съм ги изгубил, а просто инцидентно ми трябваше един винт за дърво, 3 или 4 мм., по къс от 18 мм., и намерих стари непотребни шкафове, откъдето реших да отвия един. Оказа се, че всички водачи за чекмеджета са монтирани с такива евровинтове и странното беше, че имаше по дължината на водача три евровинта, а в последнят отвор, в дъното, видия.
Най-вероятно предположението ти е правилно и монтажниците, за по бърз монтаж са използвали някакъв шаблон за водачите за чекмеджета.
4 мм. е най-тясната част, долу в края на конуса, а 6 мм. е при върха на резбата.
 
Както каза колегата по-горе, такива винтове се използват защото страниците се пробиват на CNC машина.
 
Здаравейте колеги.

Да евровинт се нарича и се използва главно за захващане на чекмеджетата.Само ще нанеса няколко корекции по предходните мнения.Не се използва само при работа със CNC машина , но и при всяка работа с многошпинделна или не , пробивна машина.Предимството му пред винд 3,5\16 примерно е огромна.Благодарение на конструкцията си , най - вече избягването от конусната форма на рапидката , захваща доста по здраво от рапидката.Направете си експеримент , навийте рапидка в ПДЧ и увеличавайте силата на верта , рапидката ще превърти примерно на средата на силата на верта , евровинта няма да мръдне и при степен на пробиване.
Висшите серии на панти се създават с основа на евровинт.По този начин се решава един от старите мебелни проблеми , откачане на пантата от корпуса.
 
Пробива се отвор ф5 , така е конструиран че резбата му се забиват в ПДЧ - то и държат здраво.Много от тях имат и допълнително нарязване на резбата.
 
Висшите серии на панти се създават с основа на евровинт.
А позволяват тези както ги наричаш висши серии панти да се регулира във височина плочката?
Даже Виденов използват такива винтове за обикновени панти, които не позволяват регулиране на височината на вратите.
Иначе няма спор че държат по здраво от обикновен винт.
 
Back
Горе