• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Как се лепят дъските?

Niki Peshev

Потребители
Регистриран
21/4/12
Постове
3
Резултат от реакция
0
Здравейте,интересувам се от това, как става залепването на дъските,когато са една върху друга, една до друга и по дължина?
Благодаря
 
Когато лепиш дъските една върху друга и една до друга (на кант), гледаш челно годишните пръстени. Ако на първата са надолу на втората трябва да са нагоре разположени, на третата пак надолу и т.н. При лепене по дължина се използват едни назъбени ножове и парчетата се обработват челно от двете страни. После се лепят едно за друго като зъбите влизат едни в други. Можем да лепим, докато получим желаната дължина.
 
Като се лепят една върху друга и на кант, не се ли правят някакви сглобки?
 
Когато се лепят на кант, може да се направи сглобката нут и чуждо парче или назъбена сглобка. При залепване на една върху друга, няма нужда от сглобка.
 
При странично залепване кант за кант, аз не правя никаква сглобка и не съм имал проблеми.
 
И аз не правя слгобка при лепене на табли,плотове и страници. Лепя ги директно след рендосването.
 
При лепенето на табли много важна е подготовката на отделните дъски /рендосването/. Тя в голяма степен обуславя качественото залепване и последващата обработка.
 
Вярно е, кантовете трябва да са идеално прави, а лицето и канта да имат прав ъгъл, за да се получи качествено залепване.
 
според мен е желателно да се назъбят кантовете защото така се и увеличава площа на залепване
 
всичко до тук изброено е така,но никой не споменава,че след разбичването и разкрой на дъските се оставят да се успокой вътрешното напрежение в тях и чак след това се рендосват за да се предотврати последващо усукване
 
Back
Горе