• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Компютри втора ръка

  • Автор на темата Dodov
  • Започната на

Dodov

Специалисти
Регистриран
18/3/13
Постове
168
Резултат от реакция
80
Някои купувал ли е компютър от "краш"?
 
Какво точно търсиш да купиш, компютър или лаптоп?
Иначе точно от "Краш" не съм купувал.
 
Вече купих, просто искам да чуя мнения и на други хора преди да ги оплюя.
Може хората да са си точни ,а аз да съм изтеглил късата клечка.
 
Всеки има право на мнение. Ако са ти пробутали нещо и са се опитали да те прекарат, много ясно, че ще ги оплюеш, даже и да са били коректни с някой друг. Когато една фирма е коректна, тя трябва да е такава с всичките си клиенти.
 
Разкажи какво се случи с теб и купения втора употреба лаптоп.Много фирми започнаха продажба на такава техника, рекламата им е:
- това е професионално качество,много по здраво и надеждно от новите тенекии
- машините са реновирани?!?! - пастата е нова, почистени са, тествани са , даваме гаранция или 6 мес, или 1 година, а може и повече
-използвани са в големи компании основно за офис работа и не са натоварвани
Наистина предлагат на достъпна цена модели като например.Един нов такъв струва няколко хиляди, а втора употреба вече е под хиляда лева и то с добри параметри като 4-5 поколение интел процесор и 8 гб рам.
Обаче като си купиш и карат 1-2 години и почват проблеми със захранване, батерия, дъно, хард, екран и да се чудиш да го оправяш ли или да го хвърлиш.Аз си взех преди 3 години леново х220, добавих му рам и работеше преди да изкара проблеми със захранването, пикселите на екрана взеха да изгарят и се чудя кво да го правя - ни да го хвърля, ни да го поправям защото друг такъв е 250 лв....
Та извода ми е : май реновацията е правена по български, така са и тествани, почиствани и така .Ако случиш на добра машина случиш, ако не след тия 2-3 години даваш нови пари и купуваш нов.
Ще се радвам да чуя професионални мнения и съвети по въпроса.
 
Разкажи какво се случи с теб и купения втора употреба лаптоп.

За мен ли става въпрос? Аз лаптоп втора употреба не съм купувал. Не съм привърженик на втората употреба по принцип за каквото и да било. Старо само вино и ракия. Купих нов съвсем скоро.
 
Додов имах предвид.Но и ти можеш да кажеш нещо по въпроса, ти си ай ти специалист и твоето мнение ще ми е интересно.
Например моя х220 кво да го правя?Друг такъв е 250 лв, дисплея има изгорели пиксели, които ме дразнят и има проблеми със захранването - има хиксче на иконата му при часовника долу.Ако го занеса на ремонт поне стотина лева ще идат, а тепърва ще почват проблемите.Обаче ми трябва един тестов лаптоп или таблет със стар уиндос за проби.
 
Батериите рано или късно издават багажа. След това, ако не ти се дават пари за нова батерия, ползваш лаптопа само с кабел. Захранването ако не зарежда също търсиш втора ръка.
За изгорелите пиксели може да се разтърсиш из OLX, Bazar.bg и др. за лаптоп, като твоя, който се разпродава на части и купуваш само матрицата. Така без много средства ще минеш и ще имаш работещ лаптоп.
 
Нямах предвид лаптоп ,а настолен комп
Фен съм на здравите работни станции на DELL ,за това взимам втора ръка
Компа си е добър ,просто в БГ трябва да разбираш от всичко иначе рискуваш да те преметнат!
Във въпросната фирма ми смениха втория хард със друг-по малък,по бавен и цялата информация отиде по дяволите
Поне да бяха питали,а те се оправдаха със "ДЕЛЛ-България",уж бил правен там.
Да обаче аз намерих познати там и попитах какво са правили
Винаги съм смятал че човек трябва да бъде коректен с клиентите,те може да са и недоволни но когато не си ги лъгал или подвеждал поне съвеста ти е чиста!
А иначе за лаптопите си прав
 
  • Харесва ми
Реакции: pjut
Back
Горе