• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Магазин Ем Дизайн Плевен

АнтонВС

Потребители
Регистриран
10/12/14
Постове
1
Резултат от реакция
0
Местоположение
Плевен
Закупих офис стол от магазин „emdesign” гр. Плевен, който се повреди и бе отремонтиран (падаха му колелцата), накараха ни да си купим колела, въпреки че столът бе гаранционен. Счупи се основата на стола, след като го завариха откриха, че е накриво и го върнаха отново за ремонт. Месец след това отново се счупи на същото място. След това се счупи за трети път, при което пожелах възстановяване на заплатената сума – казаха ми, че не могат да ми върнат сумата, а да доплатя за друг стол. По закон при трета повреда от едно и също естество трябваше да си получа парите. Доплатих – взех най-хубавият им стол. Месец и половина по-късно и той се счупи (заварката се скъса). За мен това е показателно за качеството на стоките им. В продължение на една седмица звънях всеки ден с молба за възстановяване на заплатената сума. Цяла седмица не взеха решение какво да направя с този стол, след което започна размотаване и разнасяне на документацията на стола, а след това и на стола до магазина и обратно. След няколко уговорки да върнат обаждане с решението си, нито една от които бе спазена, заявиха, че отказват гаранция поради неправилна експлоатация на стола!!! На въпроса ми как се ползва правилно един стол те не можаха да ми дадат отговор! Изразих несъгласието си с това становище, но те ми върнаха стола и ми казаха, че за тях вече не е гаранционен.
Магазин ЕМ Дизайн посрещнаха недоволен клиент, като го размотаваха и след цялото разкарване вместо да ремонтират току що закупеният стол те просто - за по-лесно и евтино решиха да откажат гаранция, за да не се занимават повече с некачествения си скъп продукт. По закон трябваше още на третия ремонт да си получа парите а те ме накараха да додам още 110 лева за по-скъп стол. Видяха че вече при четвъртия ремонт наистина настоявам за връщане на сумата и решиха да откажат гаранция за да не се наложи наистина веднъж и те да върнат парите за некачествен продукт.
 
Обърни се към КЗП. Ако имаш поне някакви документи за гаранционното облсужване ще им стане горещо.
По принцип са длъжни да впишат всяка рекламация в предвидена за целта книга, ако и това не са направили ги грози глоба.
Играят си играят с търпението на клиентите, защото клиента в България не се е научил да си търси правата.
Глобите от КЗП при подобна история са от 5-15000лв и може да накараш тази фирма да плаче с корокодилски сълзи след твоят случай.
 
Back
Горе