• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Малка програмка в помощ на мебелистите

Може би ще е добре да се задават размери на шкафа и всичките му параметри в един начален прозорец.
Горен плот - вътрешен, външен
Страници
Долен плот - вътрешен, външен
Брой делители - на какво разстояние ще са
Брой врати
Брой чекмеджета
Гръб - вътрешен, външен
 
Последна промяна:
Аз обмислям идеята да стартирам със следното - частична функционалност тип Excel.
Ще се въвежда списък с променливи, които ще могат да бъдат на кирилица. Примерно "ширина", "дълбочина", "височина", "дебелина". След това ще се съставя списък от формули, които използват тези променливи. Функционалността на първи етап ще представлява въвеждайки стойностите на променливите да се изчисляват стойностите на формулите. Естествено ще има и възможност за въвеждане на коментари.

Горното може да се реализира относително лесно.

Следващата стъпка ще бъде да има поне елементарен вид визуализация на детайлите.
 
Височина, ширина, дълбочина на шкафа и дебелина на самия материал. Принципно така трябва да е.
Трабва да се почне отнякъде.
 
Какво мислите за онлайн вариант на помощника ?
 
Да на тази програма.
Тук съм започнал нещо да правя
това

или това
 
ние българите сме разглезени с достъпа до интернет.мобилен, свободен wi fi има в метрото, някои автобуси от градския транспорт в софия, паркове, градинки,заведения и почти всеки български хотел.обаче не винаги има достъп до мрежата, в чужбина пък интернета е лукс - в повечето места е само в лобито на хотелите, а за свободен интернет някъде по града забрави или много трудно се намира - имам предвид турция, гърция, австрия, чехия, унгария, германия.....
не че ако ида в чужбина точно с тая програмка мебели ще правя, но все пак наличието на интернет си е ограничение.същото важи и за екселския файл - нужен е ексел на компютъра.а вече са на мода по малки устройства, с малко памет и които можеш да носиш навсякъде с теб за работа и забавление.именно за такова устройство ми трябват на мен и малки леки програмки. тука имаме 3 програмиста, нека всеки си каже мнението.
не разбрах на всеки каква е идеята - обща програма или като екселския файл - много шкафове вкарани и избираш габарити, после съответния шкаф и като му настроиш параметрите получаваш списък на детайлите.не знам кое е по лесно за правене.видовете шкафове не са малко, но може би така ще е по лесно за програмистите?
ето една малка руска програма - ауто мебель - допълнение е за аутокад и като избереш съответния шкаф при зададени габарити ти го прави и вкарва в аутокад.
въобще каквото и да направите ще ви бъда благодарен.
 
Най напред според мен трябва да се направи програмката, да я тестваме и ако всичко е нормално, тогава вече да се мисли за онлайн вариант.
 
Последна промяна:
Онлайн вариант се пише доста по-лесно, защото самият браузър се грижи да визуализира интерфейса на програмата.

Друго предимство на онлайн решенията е, че са по-защитени от гледна точна на вируси - браузърите са доста по-сигурно откъм бъгове сравнено примерно с операционните системи, които имат буквално смешни защити откъм вътрешна стартираните приложения. Това стимулира и използването на програмата, което при онлайн версия се прави буквално с няколко клика.

Трето предимство на онлайн решенията е, че разработчика на програмата може да си прави пълен комплект статистика как се ползва творението му и съответно да се заеме с подобряването му.

Естествено онлайн решенията имат и много съществени недостатъци (бяха споменати по-горе), така че е ясно че на даден етап със сигурност да се откажем от тях и да бъде направена desktop версия.
 
Не, че се бъркам, но ако е толкова хубаво да е онлайн програма, то тогава да няма десктоп приложения. Според мен като консуматор една нормална програма пък с онлайн ъпдейти:)
 
Последна промяна:
Back
Горе