1. Този сайт използва бисквитки. Като продължавате да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на нашите бисквитки. Научи повече.
 2. Магазинът Art Design Studio вече е на линия. В момента е в режим "Каталог", където може да се разглеждат продуктите, но цените не са видими. Ако нещо ви заинтригува, пишете тук във форума.

Малка програмка в помощ на мебелистите

Дискусия във 'Програмиране за мебелисти' започната от vision of life, 6/6/16.

Art Wood Studio Реклама
 1. code

  code Редовни

      
  Регистриран на:
  14/3/16
  Постове:
  34
  Получени харесвания:
  16
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  Някъде
  Списъкът с променливи може да се направи както казваш, чак когато се въведе възможността за изтриване на формули (за да се позволи съответното изтриване на променливите, които не трябват за проекта). След това трябва аз да започна реализацията на псевдо език за описание на интерфейс, който вече трябва да представи панела на крайната програма. Подобен вид панел вече съм правил когато се занимавах с програмата за стругари, но сега вече става дума за "псевдо език" при чието изпълнение да се съставя искания панел.
  Между временно трябва нещата от страницата да ги пренеса в табове, защото на една страница става вече много тромаво и неудобно.
   
 2. gentaco

  gentaco Член на екипа Глобални Модератори Преводачи

  Регистриран на:
  19/11/13
  Постове:
  892
  Получени харесвания:
  715
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  София
  Нещо нищо настава Моля, влезте или се регистрирайте, за да виждате линковете. Май само си намираме тема за писане. Ти някакъв друг език за програмиране трябва да почнеш с този твоя програмен език ще стане половин година и нищо. С делфи вече да е готов началния проект камоли с някой по скорошен програмен език. Почваме пета страница и не знам дали да продължаваме.
   
 3. code

  code Редовни

      
  Регистриран на:
  14/3/16
  Постове:
  34
  Получени харесвания:
  16
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  Някъде
  Езикът който правя ще е насочен директно към мебелисти и няма абсолютно нищо общо с езикът на който реализирам системата. Вместо делфи използвам php, който е също изключително лесен за писане. Работата е там, че ми трябва време за обмисляне как да реализирам нещата и затова става бавно. До момента всичко си става според очакванията. Въвеждат се променливи и формули и се изчисляват.

  За момента все още правя базовия скелет на функционалността, което значи че нещата са рутинни в някакъв смисъл. Когато стигна да ориентирам вече нещата към мебелисти - тогава ще го мисля. Практиката ми показва, че качествени продукти се правят, ако си много навътре в областта. Аз от мебелистика нищо не разбирам и затова като му дойде времето ще трябва да някак да вляза в тази област като наблюдател (в някоя работилница или предприятие).

  Иначе съм виждал софтуерни изпълнения в дадена тематична област, които са отвратителни, просто защото е очевидно, че програмистите не са схващали същността на материята, въпреки че самата функционалност също така очевидно е правено по поръчка от професионалист в материята.
   
  gentaco хареса това.
 4. milenk

  milenk V.I.P

      
  Регистриран на:
  28/2/13
  Постове:
  89
  Получени харесвания:
  59
  Изчетох цялата тема. Виждам ,че се опитвате да направите програма за изчисляване кухненски шкафове и може би и други мебели. Това добре, но какво не Ви устройва в работещата Екселска таблица, която Ви дадох. Веднъж зададени - материала от който ще се изработват шкафовете. размерите. кантовете за конструкцията и вратичките, обкова ..... остава само да определите какъв точно шкаф искате и да кликнете на изгледа му. Всички детайли се събират в шийт Разкрой с приблизителната да не кажа точната цена на избрания шкаф. Може би не сте я разгледали добре или не схванали как се работи с нея.
  Ако има нещо, което не Ви устройва кажете мога да го пипна допълнително.
   
 5. code

  code Редовни

      
  Регистриран на:
  14/3/16
  Постове:
  34
  Получени харесвания:
  16
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  Някъде
  Виж работата е там, че конкретната задача може да се свърши с таблица на Ексел. НО разглежданата малка задача не е крайната цел на заниманието. Идеята е написания специално за задачата софтуер да може да се използва за създаването на програмен език за мебелисти, чрез който да могат да се решават много по-сложни задачи, отколкото може да осъществи с таблица на Ексел.
  Примерно с Ексел не можеш да нарисуваш модела на шкафа автоматично и също така няма да можеш да управляваш ЦПУ машини, които да произведат детайли, директно от програмата. Тази функционалност бъдещият език ще трябва да я притежава. Освен това езикът за мебелисти ще е много по-удобен от Ексел, защото ще е тясно специализиран за конкретните цели.
   
 6. goroberto

  goroberto Приятели Преводачи

  Регистриран на:
  31/3/12
  Постове:
  2,648
  Получени харесвания:
  624
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  софия
  екселския файл си работи.тука се събраха 3 програмисти, писахме и се чудехме какво да се направи на мебелна тематика и моето предложение беше или нещо общо за шкаф, универсално или както са в екселския файл за всеки тип шкаф да се вади списък на детайлите.взема се пример само от екселския файл и ако може да стане и във вид на програма ще бъде още по добре.все пак всеки програмист си е решил за себе си какво и как ще прави така че аккво ще има като резултат предстои да видим.
   
 7. code2

  code2 Потребители

      
  Регистриран на:
  5/4/16
  Постове:
  29
  Получени харесвания:
  6
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  България
  Продължавам с развитието на програмата. Въведох във формуляра за създаване на панела на програмата да се разпозванат още две клучови думи, освен вече реализираната "Раздел". Вече при визуализацията се разпознават също така "Етикет" и "Входно".
  Ето примерен текст, който може да представя примерен работен панел за момента:
  Код:
  Раздел За програмата
  Текст
   Това е демонстрация засега... Има още какво да се прави...
  Край
  
  Раздел Входни данни на шкафа
  Етикет Височина на шкафа
   Входно височина
  
  Раздел Резултати
  Етикет Ширина на горен плот
   Изведи горна-ширина
  
  Този текст трябва да се въведе в таб "Описание на пр. панел" и да се натисне бутона "Запази". След това в таб "Програмен панел" може да се види визуално резултата.

  Между другото работя по въпрос за намиране на още разработчици. Те ще ми трябват както за моя проект, така също и за други проекти. Така, че вече е възможно някоя събота да пропусна работата по проекта (тъй като ще съм зает със споменатата дейност).
   
 8. code2

  code2 Потребители

      
  Регистриран на:
  5/4/16
  Постове:
  29
  Получени харесвания:
  6
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  България
  Проектът, който започнах се движи бавно, но се движи. С едно изключение всяка събота има някаква добавена функционалност. Това може да се види директно то сайта, защото има списък с промените, които са предхождани от датите на осъществяването им.
  По-интересното е друго. Планирам системата с която се създава интерфейса (и за която пише в последната тема) да я отделя в самостоятелен продукт. Това е важно, защото тази система ще може да я ползвам на още 2 други места и така развитието й ще стане приоритет за мен.
  Това е за сега...
   
  gentaco хареса това.
 9. code2

  code2 Потребители

      
  Регистриран на:
  5/4/16
  Постове:
  29
  Получени харесвания:
  6
  Пол:
  Мъж
  Местоположение:
  България
  Едва ли някой е влизал напоследък в сайта който правя, но все пак за пълнота трябва да отбележа следното.
  Вече новата функционалност е активна само за влезли в акаунт потребители. Създаване на акаунти все още няма, но аз направих един за нуждите на този форум тук. Ето какви данни трябва да въведете, след като отидете в таб "Акаунт".

  Потребителско име: "mebel"
  Парола: "jd0qHwp44pFdnf53SfDds8"

  След натискането на бутона "Вход" би трябвало да влезете в акаунта. От настоящата страница това няма да се проличи (страницата е статичен html). За да видите, дали влизането е успешно, то отидете в таб "Моля, влезте или се регистрирайте, за да виждате линковете." и в него най-отгоре трябва да прочетете следната информация:

  Код:
  Тестова индикация за влизане в сесия:
  Потребител: [mebel]
  № на потребител: [5]
  
  Между другото може да ви направи неприятно впечатление, че менюто се сменя нелогично. Причината е, че при технологията която ползвам се опитвам да използвам колкото се може повече статични компоненти. Така менюто на определена страница не го пипвам, до момента в който съответната страница не бъде подложена на допълнения и поправки.
   

Сподели тази страница