• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Малки програмки за вадене размери на чекмеджета

Трява да се направи някакъв начален вариант и след това да се види, кое как ще бъде.
 
Така е. Синът ми е все още новобранец в програмирането но напредва стигнал е в програмката дотам че като се въведе брой чекм. да излизат толкова тексбокса и отстрани с чек да се вписва допълнителния размер и следователно да се преоразмерят.
 
То не е казано, че трябва всичко да стане за една вечер. Полека лека ще стане работата.
 
Ето, докъде стигнахме с програмката.
П.П. Забележете разликата между големината на нашата програма и на руската. Един Господ знае какво ли има в руската, че е чак над 200 kb.
 
Програмата се е получила много добре. Само искам да добавите нещо ако не ви затруднява. Независимо колко чекмеджета ще избере човек, срещу всяко чекмедже да излиза надписа "Промени размер", за да може да се задават стойности за всяко едно поотделно ако се наложи. Клиента може да поиска всяко чекмедже с различен размер.

Да допълня още нещо. Гледам, че сте споменали форума най-отдолу, за което Ви благодаря. Написали сте форума на мебелистите. Понеже сме два такива форума, ако може да го напишете по този начин ще е добре - mebelistite.com
Благодаря.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
И ние мислехме да направим това с чекмеджетата, но комбинациите са доста и това изисква доста реда писане. Ще се опитаме и ще видим как ще се получи. Не знам дали има някакъв по-лесен начин за комбинации, аз го мисля да вкарам в if всяка комбинация на чекмеджетата, а по моите сметки излизат около 20 комбинации. Има ли някакъв по-кратък начин?
 
Може да се консултираш с колегата koce.to на лично съобщение ако искаш.
 
Аз не знам подрастващите програмисти, защо не посещават такива форуми. За да създават малки програмки които да им послужат хем да се усъвършенстват като програмисти хем ще им послужи и за дипломна работа и хем ще допринесат и за хората в форума. В руските форуми точно това се наблюдава. Трябва да се потърсят подрастващи програмисти да се насочат в този форум и да започнат решаването на не толкова сложен тип програмки за да можем и ние да се похвалим с български програмки.
 
Направо да отворим секция за програмиране. :a0222:
 
Да, много добра идея. Най-долу има раздел "Всичко несвързано с тематиката на форума" а там "Компютри и интернет".
Отворете тема за програмиране там ако искате.
 
Back
Горе