• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Малко помощ при пробиване отвори за панти

На мен на скоро ми се наложи да пробивам с винтоверта на ПДЧ 16мм, тогава много трябва да се внимава в зависимост от свредлото. Моето се оказа с много големи зъби, тези за които стана въпрос по горе. Има голяма опасност да се покажат от другата страна. Тези свредла от типа на моето, не стават за 16ка. Така и не го допробих гнездото до край, пантата надстърчаше малко.
Това свредло отгоре на снимката, според мен е точно от тези дето не стават за ПДЧ 16мм
 
Става, става. Просто ти трябват две такива фрези. Едната подвеждаш на ПДЧ-то до някъде, а другия фрезер му изпилваш центъра и продължаваш до дадената дълбочина.
 
:yes: Да така става, с два. Аз си мислих и с един да стане, просто трябва да е с по малки зъби. В крайна сметка става дума за 2мм, излишно са направени толкова големи тия зъби.
 
Не зная дали има фрезер за диаметров отвор, на който крайните ножове са по-високи от централния нож-( длето). То тогава отвора няма да е с точна дълбочина и в краищата ще е по-дълбок от центъра. Тези фрезери с различни височини са доста специализирани и се ползват за съвсем други отвори от типа, на степенчат или профилен отвор. Всеки фрезер за ръчна обработка за отвор ще ти свърши работа но ще се наложи да се изпили водещия център.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Всъщност главния проблем не е в крайните а в централния зъб. Моя е с към 4мм по висок от длетото. ако се намали с 2мм ще е супер, тогава може и крините да се намалят с 1мм. То не може и да се очаква много от фрезер за 2 лв.
 

Прикачени файлове

  • CAM00062.jpg
    CAM00062.jpg
    69.7 KB · Прегледи: 33
Такъв фрезер нов струва около 5-6 лева и е що годе хубав. Не се занимавай да му пилиш върха, едва ли и ще успееш. Твърдосплавните пластини се отнемат с по особени абразиви. Купи си нов по - добре. По снимката която си показал този фрезер няма и подрезвачи и сигурно страшно много ще кърши.
 
Погледнете в Базар бг ! Има интересни свредла с ограничител ! Точно за 35мм отвор ! В търсачката обикновено пиша " фрезер " и излизат ! Успех !
 
Има фрезери за 16 и за 18 мм... А и както колегата е показал има и стоики с които е много удобно и бързо... :)
 
Ето го фрезера с ограничител 20 лв струва.
 
Този фрезер с ограничителя е много добра идея .Но струва ми се е най-добре е настолна бормашина.
 
Back
Горе