• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Маси и пейки за механа

  • Автор на темата grigor
  • Започната на

grigor

Потребители
Регистриран
9/4/12
Постове
2
Резултат от реакция
0
Здравейте,нов съм във форума и не знам дали съм публикувал темата на правилното място. Ако съм сгрешил,моля,да ме извините. Сега на въпроса.
Интересуват ме маси и пейки от масивна дървесина тип "механа"? Искам да разбера долу горе как се правят, за да видя дали ще мога сам да се преборя. Имам си машинки и някакви познания в областта на дърводелството. Чакам вашия компетентен отговор. Благодаря.
 
Масата се състои от две страници, две стъпки, плот и царга долу. Пейката има 2 страници, 2 стъпки, седалка, облегалка, царга долу, 2 парчета, които се закрепват за страниците и върху, които се монтира облегалката. Масата е със стандартна височина 75 см. Плота на масата може да бъде с различни размери, както на ширина, така и на дължина, а дебелината е хубаво да е 4 см. Страниците и стъпките се правят малко по-навътре от плота и са с дебелина 3,5 см.-страници и 6/4,5 см.-стъпки. Долната царга е с дебелина 3 см. и може да минава през страниците и да се заками с камички отвън. Плота на масата се захваща с летвички 2х2 см., които са монтирани на страниците. Седалката на пейката е с дебелина 4 см. и може да бъде цяла (лепени дъски), а може и да е на отделни дъски с различна или еднаква ширина. Размера на седалката на ширина трябва да 38-40 см., но не по тясна, за да е удобна за сядане. Облегалката е дбела 3 см. и може да е цяла но може да е от две дъски, както с еднаква, така и с различна ширина. Може да им се предаде и различна форма. Страниците (3,5 см. дебелина) и стъпките (6/4 см.) трябва да са по-тесни то седалката.

Ако дадеш някакви по конкретни размери на маса и пейки, мога да ти кажа, кой детаил с какви размери ще е.
 
Благодаря,засега това ми е достатъчно като информация,ако има нещо в процеса на работа ще питам.
 
Страниците на масата трябва да са с ширина около 56 - 60 см., когато плота на масата е 70 см. и по-голям. Ако са по-големи стават несъразмерни. При положение, че плота на масата е 60 см., страниците трябва да са 50 см., а стъпките 60 см. При пейките, страниците отзад са равни със седалката, а отпред са по-навътре с около 3 см. Общата височина на пейката трябва да е 80 см. долу горе. Височината до горния край на седалката е 45 см.
 
Една маса, която аз съм правил преди 10 години.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
аз ги правя с швартна - няма страничен напречен сряз , крие сглобката на краката
 

Прикачени файлове

  • 13082011246 [640x480].jpg
    13082011246 [640x480].jpg
    101.1 KB · Прегледи: 56
  • P1190660 [320x200].JPG
    P1190660 [320x200].JPG
    31 KB · Прегледи: 50
  • 04052012328.jpg
    04052012328.jpg
    75.2 KB · Прегледи: 47
Харесват ми масите, добре са направени, но тези трикраките ме впечатлиха най-много. Иначе с швартна става по-добре. Аз също понякога слагам, зависи от клиента.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Ще ме извините но пусто любопитство - какво е "швартна"?
Това ми е петия пост и се надявам да се ориентирам по снимките(които за сега не виждам и се надявам след този пост да мога да виждам :wink+:)

За съжаление не успях да разбера - въпроса ми остава.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Това са парчета с перо, които са срязани под ъгъл 45% в случая (третата снимка на масата) и се набиват в предварително направен нут (канал), залепени с лепило. Швартната не е задължително да се набива и от четерите страни по принцип, може да е само отпред ако е на друга мебел.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Сега разбрах.
Благодаря.
 
Back
Горе