• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Можем ли да конкурираме големите производители

  • Автор на темата sechy888
  • Започната на
Няма защо да заключваме темата засега. Всеки е свободен да пуска теми, които са в неговото полезрение и да очаква адекватен отговор.
 
Темата е много хубава.
Можем ли да конкурираме големите производители
Възможни са два отговора – ДА / това е добре за нас / и НЕ -възниква въпрос защо
Цената на едно изделие зависят от два основни фактора – материали и труд
Материал
от таблицата се вижда че най голяма тежест в цената има ПДЧ, големите фирми купуват материалите от производител на доста по ниски цени от нас / Габровница дават 25% отстъпка при покупка на един прицеп с ПДЧ/.
Труд
Трудът и машинния парк са взаимно свързани, колкото по високопроизводителни са машините толкова по малко ще плащаш за труд
Ако смяташ че с едно БМВ /дори и ново/ че можеш да се наредиш до болидите от F1 и да дадеш по добро време .........
 

Прикачени файлове

  • upload_2017-7-8_7-38-34.png
    upload_2017-7-8_7-38-34.png
    22.3 KB · Прегледи: 40
Последна промяна:
Да допълня нещо към списъка с калкулацията.
Някои хора като мен например имат и транспортни разходи, защото аз ходя на 25 км (отиване и връщане 50 км) да си вземам плоскостите. Други може да ходят и по-далеч.
Също има и транспорт до обекта, където се кара готовата продукция, пренасяне, монтаж.
Всичко това влияе на цената.
 
Аз не съм против темата, а против излагането на цени и калкулация на продукт като в този . Все пак калкулацията е лична според изработката и би трябвало да се спазва някаква дискретност. Цените са много различни според региона на изработка,обков и работната ръка и не на последно място платежоспособността на региона.
 
Аз не съм против темата, а против излагането на цени и калкулация на продукт като в този .
Опитвам се да разбера но не мога да го направя напълно, а само до някъде, въпреки обясненията на @gentano. Какво не дискретно и не коректно има? Калкулацията е от достъпни до всички източници.
Специално аз съм сметнал някакви цени които са мои, не съм смятал чужди цени и да съм ги издал за да има не дискретност и не коректност.
 
Правил съм спален комплект на клиент едентичен като на негов роднина... При приключване и след изчистване на сметките ми покза фактурата на роднината му... Която беше с 150 лева по малко от това което му взех аз, но качеството от това което направих аз и това на роднината му нямаше място за сравнение... и човека беше повече от доволен... Та мисалта ми е че няма база за сравнение... по скоро всичко си зависи до човек....
 
Няма база за сравнение. Зависи от клиентите. Зависи от много много фактори и пътните разходи също си влияят на цената, а и монтажа зависи от проекта.
 
Back
Горе