• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Настройка на Базис 8 и създаване на библиотека за програмата

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
ок, качвам фурнитурата.ами ти ще сложиш в базата едни неща,аз други.ама един по един и ще прехвърляме файла на базата.да видим дали ще стане.например аз съм сложил пантата в папката на самет и с име панта покрит кант 110гр. виж и другите неща дето съм направил.май ще трябва да си правим папки отделни, де да знам.качвам ти и базата ми в момента та да почнем от една основа.ако не ти хареса нещо там редактирай го.
 

Прикачени файлове

  • База на материалите.rar
    390.3 KB · Прегледи: 16
Последна промяна направена от Модератор:
Добре,но така можем да се объркваме....Да видя първо фурнитурата какво съдържа,и ще измисля нещо и за базата как да го направим.Съвсем чиста база ли да си направим? Ще ми хрумне нещо.
 
Не чиста.от готова добавяме на български неща пък после руските може да ги изтрием.виж моята База на материалите има ли тези неща на български-панта покрит кант,гвоздеи,винтове и друго в Крепеж и пдч и канта дето го направихме на бг.
 
Да има ги.Сега искам да пробваме едно нещо,да видя какво ще стане дали ще промени всичко или пък само ще добави липсващите неща.Сега в Крепеж->Гвозди изтрий Гвоздей 1,6х25 и добави нещо друго например Гвоздей 1х25 номера на артикула да не е 11. После дай експорт само на Група крепеж.
 
Изтеглих доста неща има.Забелязах че някой от нещата че ги има като фрагменти.Ще ги разгледам по късно.Между другото ако има нещо в фрагментите който го няма фурнитурите можем да прехвърлим .Пробвах стана :)
 
ето го файла krepej.dbf.
компа ми заби че инсталирах друга програма.1,30 не мога нищо да свърша.
утре вечер ще продъллжим
 
Няма проблеми и аз ще оставя веще, че главата ми стана като не знам какво :) лека вечер, до скоро.
 
eто го
 

Прикачени файлове

  • krepej.rar
    20 байта · Прегледи: 15
Няма нищо вътре в архива,но аз и сам мога да го пробвам май....Благодаря ти все пак
 
Пробвах го работи както искам.При импорта само се добавят липсващите не се променят старите неща.
 
Така доста си поиграх днес ще си дам малко почивка. Значи първо трябва да си създадем материали в базата данни като алуминий,метал,хром,пвц т.н и след това както трябва да свържем имената на фурнитурите с базата така и материала трябва да свържем. Не е задължително,но ще се покажат в цвят подразбиране (дърво),а ако искмае да сменим цвета от после,трудно ще ние,защото всяка фурнитура е създаден с различен материал.

Можем и от autocad,3ds max и от други програми да импортираме продукти,но трябва да в реални размери защото в базиса не могат да се редактират.Също така тях можем и като фурнитури да зададем.Пробвах задам една мивка от 3дс мах,като фурнитура и се получи.
 
Ето и клип....
 
Back
Горе