• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Огъване на алуминева тръба

  • Автор на темата Malone
  • Започната на

Malone

Редовни
Регистриран
25/2/15
Постове
36
Резултат от реакция
5
Местоположение
Русе
Във връзка с текущ мой проект, бих искал да използвам алуминиева тръба, която в единият край е огъната под 90°.
Ще видите на схемата по-долу, лавиците ще са пробити, тръбата ще минава през тях, а долу ще завършва на пода с някаква тапа.
Горният край ще опира в страницата, пак с тапа.
Огъването не съм го направил на изображението, не мога в софтуера, който използвам, но дано ме разберете.
Тръбата бих искал да е един детайл, да не използвам дистанционери.

Въпросите ми са следните:
  1. Има ли подобен обков и как се казва, за да го търся при търговците. Приемлив вариант е част права тръба, с втора част, огъната, която да се сглобява с правата част по есетичен начин.
  2. Ако няма такива части, има ли начин да се огъне тръба [20 мм. диаметър, не знам с колко дебели стени има по магазините], като се огъне така, че да не се надере, тъй като бих искал да е оксидирана?
  3. Какъв инструмент или начин за пробиване да използвам, за да не разкъртя изхода на отвора, като пробивам лавиците?
Друг е въпроса дали тръбите, които се предлагат са алуминиеви или от някаква алуминиева сплав с по-голяма твърдост. Не знам какви са технологиите на огъването, искам да е естетично.
Склонен съм и да използвам вашите услуги, ако някой се занимава с това и има асортимент на тръби, за да си избера подходяща.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Лавиците може да ги пробиеш с боркорона. Първо пробиваш от едната страна до половината и после от другата. Другия вариант е да хванеш парче пдч със тяги отдолу на плота и да пробиваш. Тръби огънати аз не съм срещал из магазините за обков. Трябва сам да си огънеш и после на прахово боядисване.
 
Ако правилно съм те разбрал: Искаш една цяла тръба да пуснеш от горе до долу през рафтовете, така ли? Ако е така, недей, няма как да се получи. Или ако се получи резултатът няма да е от най добрите. Купи си дистанционери за целта. Ако не ти харесват на външен вид, боядисай ги някак си. Тази изкривената тръбичка за какво ще служи? за декорация ли? Ще я слагаш по краищата на рафтовете ли? Ако е за такава цел, бих ти прпоръчал да използваш Мен лично ме притеснява че е малко ниска и цената естествено. Масивните хромни дръжки са скъпички. Иначе размерите им са до окло 600 мм така че няма да имаш проблеми от към размери.
 
@vision of life
С ПДЧ отдолу ще ги пробия, благодаря. Иначе рискувам с един милиметър да мръдна боркороната и ще ме дразни, ако тръбата не влиза мазно.
Не, не искам боядисани, явно ще измисля някакъв дизайн само с прави тръби, има много хубави цветове във веригите специализирани магазини.
@YorGo
Чиста декорация е целта на тази тръба, никаква друга цел. Имахме навремето една секция в детската стая, пазя някаква снимка, имаше подобен елемент, но с бяла, стоманена тръба. Секция от "Славянско изкуство" - Русе, легенди в мебелното соц. минало на града ни.
Долу горе стоеше добре, имайки предвид, че рафтовете се държаха от страниците, с дибли, тръбата беше само за по джиджав дизайн. Дано стане ясно от снимката.
Разбира се, и тук би трябвало да има две страници, не съм поставил втората защото исках да е по ясна идеята с тръбата. Не съм си и помислял да оставя рафтовете да се държат само от диблите/минификс и геометрията на отворите и триенето на тръбата в тях.
И малко да разведря обстановката, имам ясен спомен как монтажниците затягаха екцентриците, "шведската сглобка", дядото на минификса. На секцията в хола.
С едни дебели яки отвертки, чиито върхове бяха огънали под прав ъгъл, да използват дължината на отвертката, като рамо. Сериозни ексцентрици, със сериозен диаметър, втората снимка. :)

Та, нещо такова реших да приложа и тук, но явно ще е трудно.
Дистанционери ще монтирам, но все ще ме мъчи, че не съм успял да се справя с тази завършваща дъга отгоре, ще ми липсва.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Back
Горе