• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Пералня и сушилня Indesit Innex

goroberto

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
31/3/12
Постове
3,597
Резултат от реакция
1,010
Местоположение
София
Здравейте.Аз съм малко на тема Техника в последните дни.Покрай края на 2016 имаше различни промоции - черен петък, коледни и новогодишни намаления и си взех това онова.Но с покупката идват и въпроси.Тука искам да попитам и споделя впечатленията си от пералня със сушилня
Беше намалена на 600 лв по време на черния петък и си взех една пералня със сушилня.Исках да има сушилня защото зимата трудно съхнат дрехите, трябва много място за простиране и така нататък.Можех да взема отделно сушилня, но старата пералня и тя индесит между другото вече е 10 год и дава проблеми отвреме навреме та затова комбиниран уред.Четох отзиви в емаг - всичко супер!Пералнята клас А+ на пране, цената и тя супер!
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

Това са й програмите.Виждате че са много неудобни - стандартните програми са няколко за 7 кг пране и 5 кг сушене, но са по няколко часа.Кратките програми като 6 например са за 30-40 минути, но пък и прането е 3 кг само.А бърза програма за пране и сушене заедно е за 40 мин, но и за 1 кг пране!?!?!
Да не говорим че няма ръководство на български и въобще работата на уреда не е обяснена добре.Например след спиране на дадена програма се пуска ръчно сушенето, то е от 40 мин до 3 часа!Дрехите излизат влажни за гладене или след 3 часа сушене направо за прибиране в шкаф.Ама не всеки път се получава и нещо бъркам програмите още.
Обясняват ми че новите перални работят така - повече времетраене на прането, което не значело и повече ток и вода да харчат!?!?Ама не мога да отделя на ден 2-3 часа за пране и после още 1 час за сушене и то на малко пране.Та затова пералнята ми се струва неефективна.Гледам по спецификациите на другите си има кратки програми по 30 -40 минути и няма ограничения на прането.
Някой ако си е взел същата пералня да сподели как я ползва , на какви програми пере и на какви суши.
 
Значи тъкмо утре ще обикалям за пералня. И аз като теб първоначално исках две в едно пералня с сушилня, но ме разкандърдисаха . Нещо не сушила както трябва и блъска маса часове . Спрял съм се съм с на уирпул или аег но само пералня и по натам ще взема сушилня отделно. Като са отделно можеш да переш една пералня после слагаш в сушилнята и веднага зареждаш втора пералня. А като са заедно 5 часа си зависим докато изкара програмите. G по натам ще си вземеш само сушилня и този уред щети стане мулти функционален.
 
Утре е крейзи дейс в емаг.Може да има нещо на добра цена.За мен ако може да ти дам акъл само за пералня вземай АЕГ.
На мен ми трябваше сушилня точно за зимата и нямам избор, ще трябва да си играя с индесита.Ти така като й гледаш програмите какво би казал?Как би ги коментирал?
Ако я имаш какви програми би използвал за пране?
 
Ние имам "Зануси" с горно зареждане и всички програми са доста дълги над 3 часа. Има една програма, която е около 2 часа и предимно нея използваме. На по-малко от 60 градуса дрехите не се изпират добре. Иначе съм много доволен от пералнята.
 
всички уреди 2 (3) в 1 правят компромис с нещо в сравнение с тези 2 (3) уреда поотделно. На мен също ми предстои купуване на пералня и сушилня и съм се насочил към моделите на AEG или Bosch.
 
AEG, Bosch и Miele чувам че са най добрите.2 в 1 или 2 уреда ще купувате? ппи мен освен финансов избора беше продиктуван и от липсата на място за двете, една върху друга нещо не го възприемам...Като купите уред пишете впечатленията си .
 
Засега мисля да са 2 машини. Само 105 см ни е широк килера и няма как една до друга, една върху друга ще стане добре, отстрани ще има рафтове за препарати, върху тях пак. Миеле са най-добрите (поне според цените), но според мен не си струва да се дават толкова много пари, за техника, която ще се ползва 8-10 години. Бош и AEG не са много по-евтини, но все пак не са и някакви корейски/китайски, пишат че са немски.
 
Ако сложиш машините една върху друга внимавай като пуснеш пералнята на центрофуга да не падне горната. Също помисли за рафтовете да оставиш място между тях и пералнята поради същата причина.
 
Ако е добре нивелирана, няма да има проблем, но мисля самата сушилня да не стъпва върху пералнята а върху плоскост която ще се намира над пералнята без да я допира. Общо взето ще се прави един гардероб с две по-големи ниши и множество по малки.
 
Така може и да стане.
 
Back
Горе