• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Поставяне на повдигащ механизъм за матрак

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,051
Резултат от реакция
1,777
Местоположение
България
Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Някой знае ли как се монтират тези механизми?леглото е с подматрачна рамка,ако може схема.Предварително благодаря.
 
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


Обръщаш рамката обратно и я поставяш на земята. Обръщаш леглото върху нея, и закрепяш механизмите първо за страниците с болтове и гайки, после за рамката с винтове. Най-накрая закачаш амортисьорите, като повдигнеш матрака.

П.п. Разпробити ли са отвори за механизмите на самото легло?
 
Не не са разпробити точно за тези дупки ставаше въпрос но явно не съм бил ясен в предишният си пост.Не знам на какво разтояние да продупча дупките на царгите за да поставя механизмите.Леглото е с височина на царгите 300мм.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Обръщаш леглото върху рамката, както бях писал по-горе. Налагаш механизам както трябва стои долу горе и първо го хващаш за рамката е винтове. След това го сгъваш и бележиш отворите на пдч-то. Пробиваш ги и монтираш матрака. Не забравяй да сгънеш механизма преди да бележиш.
 
Здравейте,
искам да попитам няма ли някакъв стандарт за разстоянието на отворите в страниците за болтовете. Скоро си спретнах една спалня, но все още не съм сложил механизмите. Не ми се иска да дупча насам-натам, докато нацеля правилното място. Преди доста години си купих една "Приста" с разпробити отвори, но май е изчислявана от някой "майстор" като мен, защото матрака не може да стои вдигнат и съм му приспособил една подпиралка. Сега не искам да стане нещо подобно. Някакъв съвет...? Едно уточнение - страниците са дебели 25мм и не знам дали ще има къде да хвана видиите на механизма към матрака.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Колегата е обяснил по-горе как се поставя механизъм. Те шаблоните се правят така, като се наложи матрака и се види къде трябва да се дупчи.
 
Благодаря, ще се пробвам с монтажа на механизмите.
 
Колеги, не мислите ли че има значение на колко от задната царга ще е първия отвор, в случаи че матрака ще се вдига към главата, а не настрани. и второ - ако си монтирал таблите, как ще стане да обърнеш леглото наобратно. не е ли по лесно да се слага на едната царга?
 
Ако става въпрос за Приста - отдолу се слага раклата ,върху нея матрака с лицето надолу и накрая леглото с вече монтираните табли. Закача се механизма и се кове дъното.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Back
Горе