• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Пренос на данни от 3ds max към програми за разкрой


Аз екселския файл го импортвам в кътинг2 защото тази другата програма за разкрой не ми харесва
 
за съжаление не става в базис преноса.при импорт се импортира цялата кухня като един обект и не може да се избира отделна част, а цялото.отделно посоките са доста объркани и вида трябва да се настрои. но за най важното - от макс в базис и после обков, кант,чертежи, спецификация, разкрой, смятане на цена май няма как да стане сега.независимо че рублата пада доста и че ако искате да купувате нещо в рубли сега е момента.
 
За сега това което показах ме устройва идеално особено при изделия със 100-120 детайла и повече.Преди като ги описвах ръчно често се случваше да липсва някоя дреболия. Вярно,че трябва да се прескача от програма в програма ама без пари толкова. Всичко е въпрос на навик.
 
Пробвах от много време да си направя разкрой както е показано във филмчето, ама все нещо не се получаваше. Аз се мъчих да използвам за създаване на шкафчета и проблема беше че тя ги прави като един цял обект и не може да се вадят детайли от него. Да кажем, че като се конвертира шкафчето и всеки детайл се детачне, и тогава се експортне в скетчупа, горе долу стават нещата... донякъде. Проблема е, че пробвам с един шкаф който има 5-6-10 елемента и става до някъде, но ако са по-вече шкафовете вече става играчка да детачваш всеки детайл по отделно. Потърсих някакъв скрипт за целта ама не намерих нищо. Ако някой има нещо подходящо ще съм му благодарен. Оразмеряването в скетчупа нали трябваше да е настроено в инчове? При мене излизат уж правилни размери, обаче с някакви дробни числа които влизат и в програмата за разкрой. Ако намаля "Precision"-а на по малка стойност размерите стават само на сантиметри, няма ги милиметрите. Друго което видях, да кажем че в проекта има 10-а рафта, в програмата за разкрой излизат като : Рафтове -10 броя. При мене се получава всеки рафт по отделно. Не че е нещо, ама... Ако мога да го оправя.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Ако използваш скрепта CABINET няма дя те се налага да детачваш каквото и да е.Аз съм използвал него във видеото и няма ограничения в броя детайли вади си всичко
 
Ами свикнал съм с тази добавка и затова. Ама както ида е. Намерих си скрипт да детачвам детайлите на шкафовете, става бързо и лесно. Оправих си и проблема с размерите в скетчупа, просто е имало инчове на две места. Обаче излезе друг проблем. Когато детачна шкафа в макса видимо там си изглежда като цял нормален шкаф. Когато го експортна в скетчупа, всички детайли са се разхвърчали на всички страни. Може би за един шкаф да се смята и за удобство, по - бързо и лесно се посочват елементите за надписване, обаче когато са два или по - вече шкафове, започват да се препокриват и става кофти за работа. Не знам ще потърся някакво решение и на този проблем и ще видим. Обаче размерите в програмата за разкрой излязаха такива каквито са зададени в макса, сравнително бързо и лесно.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Представката която използваш има опция експлоид и те така си изглеждат експлоадирали шкафчетата ако преди да ги експортнеш ги преобразуваш в едит меш дали няма да се оправи
 
Да така е има такава опция Преди да я използвам съм ги конвертирал и тогава съм я използвал. В макса шкафа се вижда добре, обаче в скетчупа е разхвърчан на парчета. Сега като рових намерих и друг скрипт, ще пробвам и него и ще видя какво ще стане.
 
Още малко към идеята. Направил съм видео за целия процес който използвам. Принципно идеята е същата както на колегата по - горе. Само че използвам друга добавка за мебели. Сцената я конвертирам в поли и я детачвам с скрипт. За добавянето на имената в Гъгъл скетчуп използвам друг подход, предполагам че е по лесен, но който както му хареса. Идеята е само веднъж да се създават имена на детайлите за спецификация и да се запазват в темплейта на програмата. После да се използват наготово, нищо да не се пише. Друго също ако има по "натрупан" шкаф и се затрудни селекцията на някой детайли които са вътре в него, един детайл присвои ли му се име той да се скрива сам. Предполагам че може още с нещо да се "подобри" по тази система, но засега толкоз, ще видим по нататък.





Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна:
Браво колега направил се уникално видео много полезно както винаги
 
Back
Горе