• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Проблеми с LED осветление

Chame1eon

Потребители
Регистриран
16/2/15
Постове
13
Резултат от реакция
1
Местоположение
София
Не знам в тази тема ли е най подходящо да пиша, но имам следния проблем и искам да питам някой ако знае.

Смених си халогенните крушки с LED крушки от Китайците през ebay.com купени и се получава следното нещо.
Когато включа камерата на компютъра и картината и трепти както едно време когато даваха CRT мониторите по телевизията.
Другия проблем е с активните 3D очила към телевизора и те трептят много силно когато са включени лампите.
Аз по принцип нося диоптрични очила и не знам това трептене до колко е вредно за очите, предполагам в херците на излъчване на светлината е разликата но в описанията на LED осветлението не пише херци, дали проблема е че са някакви Китайски или всички са така.
Скоро мисля да мина отново на Халогенни крушки.
 
Виж, може би не точно причината в честотата на излъчване на светлината, а в нейния спектър. LED осветлението работи в друг спектър. И аз не съм много сигурен за точните стойности и данни, обаче можеш да пробваш следното. Как се проверява едно дистанционно дали работи? Насочваш го към камерата на обикновен телефон и натискаш какъв да е бутон от дистанционното. Светлинката от диода е видима само за дисплея на камерата, с око не можеш да я видиш. От там предполагам че в LED-овете има някакъв спектър който пречи на камерата на твоя компютър. За 3Д очилата не съм много сигурен. Аз лично дето съм гледал 3д филми те без туй си трепкат. Може да пробваш с икономични крушки. И те дават сравнително силна светлина. Имат топъл и студен вариант.
 
Крушките които взех са като тези от линка:
LED Corn Bulb G9 7W 550LM 104xSMD3014 Warm White (AC220V) 4 броя на полюлея
Color Temperature: 2800K-3200K (Топло бяло, което било най близко до това с нажежаема жичка)
Трябва да сте регистриран за да виждате изображенията
 
Причината е в честотата на мрежата 50 Hz и кадровата честота на видео устройствата 50, 100 или 200 Hz ( Кратни на 50). Двете честоти никога не могат да са напълно равни и в следствие се появяват честоти резултатни от сбора и разликата им (това е мигането с честота около 1 Hz). При халогенните лампи нажежаемата жичка не може да изстине толкова бързо и затова светлината е равномерна. При светодиодите угасването е мигновенно и има периоди на пълна тъмнина и светли периоди. Поради особенностите на нашето око това ние не го забелязваме, но камерата го вижда. Решение може да бъдат енергоспестяващите лампи. Там трансвертера работи на честота различна от мрежовата. Или LED с постоянно токово ФИЛТРИРАНО захранване.( С камерата в магазина и която не мига става) Метода е неприложим за EBAY
 
Back
Горе