• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Прободни триони (зеге)

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,051
Резултат от реакция
1,777
Местоположение
България
Прободните триони се използват за изрязване на вътрешни отвори най-често. Приложението им е както при плоскостите, така и при масивната дървесина. За тях се продават различни видове ножчета, за финно и грубо рязане, както и различна посока на зъбите. Има ножчета и за метал, но зегето трябва да е с регулиращи се обороти.
 
Оня ден зегето ми "издаде багажа" и реших да си купя ново. На този етап мога да отделя около 70лв. Дайте предложение за сносна машинка горе долу.

Благодаря!
 
Здравей, какво зеге си взе за този бюджет?
 
Взех си "Райдър" 810 вата, професионалната им серия.
 
ммм много добре. А райдър иначе не са ли любителска марка и техника. Макар че за зеге не е задължително да е професионално според мен в този бранш.
 
Спарки не е ли по добре
 
Спарки е по-добре по принцип.
 
Райдър ползват само ножчета с "Т" образен захват.
 
Да съживя темата,а и да не отварям нова.Професионалните инструменти почнаха да издават фронта(след дългогодишна служба).Сега ще ми трябва зеге,но ако е от зелената серия на Бош,ще имам ли проблем с напр. 4см плот?Или ако има по-добър вариант,споделете.Само да не е Скил,че една дъска не успя да отреже и колегата го връща.
 
Стопил съм 7 -8 зегита през годините. Сега работя с един Райдър 700 вата. Проблема не е в зегето, че не издържа, а в ножчетата. Преди работих с ножчета Бош, но откакто ползвам Вюрт се родих. По-скъпи са, но режат без проблем плот 4 см + полскостта 1,8 см отдолу.
 
Back
Горе