• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Про100 и програми за разкрой - пренос на данни

И още нещо забелязах .От номер1 до 4 липсват кант и фладер.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Този бутон с текста "конвертирай текста в цифров формат" би трябвало да има друго наименование от потребителска гледна точка, а не от гледна точка на разработчик. нещо от сорта преобразувай разделителя от запетая в точка. или нещо по разбираемо дори с пояснение на самия бутон.
 
За полпълването на заявките няма откъде да се вземат данни дали детайла да се завърта или не.... Затова ще излиза навсякъде - НЕ а ако се налага за някой детайл да се разреши ще се наложи да се оправя ръчно. Става ли така ?
 
Според мен даже е по добре така .За да не се бъркат фладерните елементи.
 
Имам питане. Програмата за прехвърляне на данни от про10 към Оптимик е почти готова. Направена е да нанася тънък и дебел кант за конструкцията и фасадите ( врати и чела на чекмеджетата ). Удачно ли е да се сортира по дебелина на канта. Така ще се подредят по вид конструкция и лице - фасади защото в момента излиза така както е копирана от Про100. Мисля, че ако се сортират ще е по удобно и при разкрояването на детайлите.
 
При разкроя оптимика се съобразява с размера на детайла така че ще ги разхвърля .Няма да подреди детайлите с дебел кант един до друг.Нека още някой да си каже мнението.Според мен не е нужно.
 
То добре ще ги разхвърля, но и този който прави разкроя трябва да се съобрази с някои елементарни неща. Правихме с един приятел за него два гардероба и един шкаф.
Макар, че детайлите ги дадох отделно конструкция и отделно лицата ( Фасадите ) Така бяха нарязали лицата, че за гардеробите горе долу вратите станаха , но челата на чекмеджетата си играхме два часа да ги въртим насам натам и нейсе... нищо не се получи.
 
Последна промяна:
Така е .Не знам дали може да се групират отделни детайли например няколко чела .Или други елементи кото искаш да са един до друг- за фладера говоря.
 
Бях написал и забележка.... Това трябва да се съобрази този който реже детайлите
 
По принцип Оптимик ще разчете това което отвори от файла, така както го е подредил самия конвертор. Ако е по-удобно за теб кантовете да се групират в конвертора проблема не е никакъв. Колкото повече удобства има по добре ще е за работа. Стига да могат да се избират според начина на работа.
 
Back
Горе