• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Сглобяване на ТВ шкаф

nikolov333

Редовни
Регистриран
18/3/17
Постове
38
Резултат от реакция
11
Местоположение
Хасково
Здравейте на всички..Това е първия ми пост във форума и въпреки, че сигурно отговора вече го има по темите, просто нямам време да го търся.
Затова си позволявам да отворя тема за това, понеже спешно трябва да реша, как ще се сглобява шкафа за телевизора, за да поръчам разкроя..
Телевизора е 65 инча плазма с размери 150 на 88 см и тежи 40кг а поставката му е 36 на 61 см. Направих си модел на шкафа в SketchUp, понеже с нея съм свикнал, но няма размери за разкрой.. Габаритите му са ш.180, в.70 и д.на рамката 38см, а бялата част е с д.53см.
Проблема, над който се замислих е как да застъпя тъмните страницит с горния тъмен рафт и с каква сглобка да ги свържа?
Добре е да е някаква скрита сглобка с дюбели или нут и перо, за да не се вижда сглобката под рафта, но е важно и естетически как е по-добре да ги конструирам.. Горния рафт да стъпва върху страниците или да остане на едно ниво странично на тях? Същата дилема я имам и със страниците и вратичките на бялата част..
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

В оригинала на шкафа който копирам нещата са реализирани различно от моята интерпретация, но не знам как е монтиран горния рафт..
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Горния плот, външен и на дибли и лепило. Долната конструкция му осигурява достатъчна стабилност. Долния Шкаф и така да остане не е проблем. Не си споменал от какъв материал е шкафа.Ако за момент забравим за правилото че простите решения са в 99% гениални, аз бих направил горния плот на 45* и бих повдигнал цялата конструкция на едни 18-20мм. Ще седи леко въздушно а и от гледна точка на почистването.........вариянти няколко......бленди от същия материал, нивелационни крачета....Всичкото това обаче трябва да е съобразено с останалите интериорни решения. Не може да се вземат решения на парче.
 
Съгласен съм, но плота на снимката ми се струва вътрешен..И на мен ми се ще да направя горния плот на 45 градуса, но не знам дали ще мога да го направя добре от гледна точка на сглобките. Рамката ще е от 2 слепени 18мм плоскости ПДЧ H1101 на Egger. Знам че има дибли на 90 градуса, но монтажа им не ми е ясен, така че най-реално ми се струва да е с фрезовани нутове на 45 градуса и перо в тях за свързване, но и това не съм сигурен как ще стане.
Корпуса на долния шкаф и лицето на чекмеджетата и вратичките ще бъдат от гланциран МДФ 18мм от Габровница..не знам дали са добри техните, а вътрешно чекмеджетата, делителните и дъното вътре в шкафа, ще са обикновено бяло ПДЧ. И аз мисля, ще е добре да е без цокъл отдоло, но не знам 7см просвет достатъчни ли ще са за почистване, а и може би ще трябва поне едно декоративно краче, някъде по-навътре под шкафа за да не поддаде?
Прилагам снимка с комбинацията на цветовете на плоскостите.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Според мен няма нужда да си усложняваш работата със сглобки на 45*. Горния плот трябва да застъпи страниците и да се сглоби с дибли с лепило.
Габровница не е най-добрия избор според мен.
Тези 7 см отдолу са малко, по-добре 10 см.
 
А с какъв МДФ ще е по-добре?
 
Последна промяна:
Дай малко по-подробно по въпроса.
 
В смисъл, какъв бял гланц МДФ 18мм би препоръчал, от кой доставчик и евентоално цена, ако знаеш, че в нашия град няма наличности и трябва от някъде да го поръчваме.. Egger имат ли такъв снежно бял? Предполагам, че техния ще е по добре, но не знам как са цените..
 
А не знам и дали да е 18мм при положение, че МДФ са само челата на чекмеджетата и вратичките с плота над тях. Има ли по-тънък от 18мм и дали ще стои добре. На снимката на оригиналния шкаф ми се струва, че са по-тънъки от 18мм но не знам дали е МДФ.
 
Последна промяна:
На снимката като гледам челата са 18мм и според мен е по-добре така.
Какво значение има дали са мдф или пдч. Стига да ти допада цвета няма значение вътре материала какъв е.
Ето .
 
Искам да е МДФ заради по равната и гланцова повърхност на плочите, иначе с ПДЧ ми се струва леко вълнист гланца и ми напомня за старите соц.секции в кухните..
 
Последна промяна:
Хубав гланц до момента който ползвам е от . А на Петър Михайлов дори е устойчив на надрасквания.
 
Последна промяна:
Back
Горе