• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Стандарти в Мебелното производство

thesailor

Консултанти
Регистриран
23/6/13
Постове
185
Резултат от реакция
29
Местоположение
Burgas, Bulgaria, Bulgaria
Здравейте, нека в тази тема да споделяме и побликуваме всички стандартни размери на различните видове мебели, най вече габаритни - долни и горни кухненски шкафове, легла, гардероби и т.н.
 
Вече никой не спазва никакви стандарти. Всяка фирма си прави продукцията както и отърва. Преди имаше стандарти за матраци, сега на пазара размери всякакви. За кухните може да се каже, че се приема долния ред да е 90 см. висок, гърба 60 см. и горния ред вече е по преценка на клиента, но горе долу около 70 см. е най-често използвата височина. Гардеробите с нормални врати трябва да са дълбоки 54 см + 1.8 см. врати, но за икономия се правят по-плитки.
 
Стандартите, които ползвам са:
кухня долен ред - 89 см.
гръб - 60 см.
кухня горен ред - 72 см.
гардероб - вис. 200 см, дълб. 60 см. с вратичката
на спалнята дългите царги ги пускам от 35 до 40 см. в зависимост от това дали под матрака ще има чекмеджета или не.
Това са най-използваните стандарти от мен.
 
На мен някой стандарти са ми ясни и известни и ги използвам, но наистина вече рядко се ползват особенно при кухните и гардеробите. При спалните няма как заради матрака. Но има хора които може би също са им любопитни и неизвестни поне все още използваните стандарти. За това започнах темата. Щото има и не малко случай в които по магазини като практикер се продават шкафове които са по стандарти от едновремешните СКШ-та.
 
При плот 4 см. дебелина пералнята събира ли се отдолу?

Много рядко работя с 4 см. плот и затова съм приел за стандарт 89 см. Ако ми се наложи да работя с 4 см плот тогава мога да пусна долният ред на 90 см, или да компенсирам луфта с регулиращите крачета ако има пералня. Същото се отнася и за съдомиялна не за вграждане.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Какво им харесват хората на плотовете на 28мм. За мен това е все едно да си сложиш ПДЧ плоча за плот.
 
Дебелината на плота не е от голямо значение, защото ляга върху шкафовете и може да понесе голяма тежест.
 
аз нямах предвид здравината и издръжливостта, а от гледна точка на външния вид и дизайна който придава тънкия плот и този който придава на кухнята по-дебелия плот. А относно твоето питане за плочите - оказа се че тези плочи ги внасят от Румъния, специално за тях. Споменаха ми някаква марка - Соноко или нещо от сорта. Имало два вида и две дебелини - 16 и 18 мм и гладки от едната страна, а грапави на гърба, и такива които са гладки и от двете страни.
 
Back
Горе