• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Съвет за сложен навес

  • Автор на темата viachy
  • Започната на

viachy

Потребители
Регистриран
19/10/14
Постове
3
Резултат от реакция
0
Местоположение
София
Здравейте,

Наскоро закупих апартамент/ателие на две нива, който е изграден от 2 събрани тавански помещения. От второто ниво през капандура се излиза на тераса 3х3 метра (която всъщност е покрива на първото ниво). Искам върху въпросната тераса да изградя навес, така че да предпазва терасата и самата капандура от дъжд и евентуално и сняг.

Признавам, че не разбирам много от покривни конструкции, търся съвети дали идеята ми е изпълнима при това разположение на покрива, има ли "лесен начин за изпълнение", и колко според вас би струвал. Също така приемам и препоръки за майстори от София.

Прилагам снимки на терасата и покрива, както и видео.
Ако е необходимо да дам още информация само кажете.





Благодаря предварително.
 
Здравейте, ще Ви отговоря малко по-късно, защото съм на работа, пък трябва да направя чертеж, за по-голяма яснота.
 
Може да се направи по този начин. Така ще стане най-икономично, с по-малко материал. Ако в средата е ниско 3 м. може да се вдигне още.

Греди 12х12
Ребра 10х5
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна направена от Модератор:
Здравей,

Добре, че беше 1 приятел да ми разшифрова скицата, че гледах тъпо доста време и сам не можах да я разгадая... но май имаш предвид нещо като още 1 "/\" образен покрив над самата тераса... или това:



Как ще бъде захванат навеса за върха на покрива ? точно това 1 от най-големите въпросителни. Като инвестиция материалите колко ще струват според теб?
 
Имах предвид точно това от линка ти.

Маха се един ред цигли и се слага хоризонтална греда. Самия сачак се изкава над билото за да не тече от там, където са махнати кермидите.

Имаш около 90 лв. ребра 10х5 см.
Греди около 60 лв.
Летви около 50 лв.

Не знам с какво ще го покриваш отгоре, ще слагаш ли ламперия?
 
Не съм сигурен дали е добра идея да се маха ред керемиди... и точно за това смятам че проекта не е толкова прост, колкото изглежда на 1во четене.. Не искам да има и 1% шанс заради този проект да си вкарам вода в помещението долу. Иначе да... покрив на навеса трябва да има задължително..... иначе защо да го правя...но не знам от какъв материал ще е най-добре да бъде
 
Не е толкова сложно колкото си мислиш, все пак не строим космически кораб.

Може само да се зареже по една цигла от левия и десния край, и от там да се пусне по едно късо верикално парче, на което ще легне хоризонталната греда. Това трябва да се реши на място.

Виждам, че сам няма да може да го направиш, колкото и да си пишем в темата. Аз и 5 варианта да ти дам, пак няма да може да избереш най-оптималния. По-добре хвани някой майстор да ти го направи. Ако при самата изработка на конструкцията изникнат въпроси, може да ги зададеш тук.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Здравей,

Добре, че беше 1 приятел да ми рашифрова скицата, че гледах тъпо доста време и сам не можах да я рагадая... но май имаш предвид нещо като още 1 "/\" образен покрив над самата тераса... или това:



Как ще бъде

ахванат навеса за върха на покрива ? точно това 1 от най-
въпросителни. Като инвестиция материалите колко ще струват според теб?

Не е необходимо да се махат керемиди. Във Вашият случай удачно решение е самоносеща конструкция. Няма да я чертая тук, а ще можете да видите такава в парка 3аимов - навеса на "Дървеното"
Ако имате някакви въпроси относно изпълнението ги задайте тук в темата,
Павлов
 
Последна промяна направена от Модератор:
Back
Горе