• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Технически камък срещу акрилен камък

HI_MACS_LIN

Потребители
Регистриран
10/10/13
Постове
9
Резултат от реакция
4
Местоположение
София
За да не гледам на нещата само от една гледна точка, ето една статия за двата вида материал - технически камък и акрилен камък, които често биват бъркани от клиентите или последните биват подвеждани от търговци, че виждате ли техническият камък бил по-добрият материал, а на всичкото отгоре бил и по-евтин. А това всъщност са два съвсем различни класа материал и имат тотално различни свойства и поведение:

В броя на списание Наш Дом от месец май 2012г. също може да се прочете сравнение между тези материали, използвани най-често за изработка на кухненски плотове. Броят може да бъде закупен онлайн и да се гледа в pdf. формат доколкото знам:
Само че, точно поради това, че се термоформова и лепи безшевно, че се обработва по-лесно и има доста уникални качества като материал, поради наличието на богата цветова гама с 4 транслуцентни (пропускащи светлина) цвята в нея, заради разнообразието от дебелини за различните му приложения в дизайна, акрилният камък е "излязъл" от ограниченията на кухнята и е "влязъл" и в банята, по стените на хола, спалнята или дори банята, "изкатерил" се е по фасадите на сградите и т.н. докато техническият... да, той е по-евтин, но си остава предимно в кухнята.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Техническият камък обаче е повече от два пъти по-евтин
 
Back
Горе