• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Топ 10 на най-известните филми за пожарникари

  • Автор на темата btrend
  • Започната на

btrend

Баннат
Потребители
Регистриран
22/2/16
Постове
9
Резултат от реакция
2
Местоположение
София
1.Ladder 49 или „Бригада 49” – Е един от най-касовите филми за пожарникари, създавани някога. Режисьорът Джей Ръсел и сценаристът Луис Колик развиват сюжет, при който под зоркото око на ментор капитан Майк Кенеди, временно назначеният Джак Морисън се превръща в сезонен ветеран в станцията в Балтимор. Джак е на кръстопът, тъй като рискът, на който се излага в работата си се отразява на връзката и личния му живот. Действайки по един от най-тежките пожари в кариерата си, той се оказва блокиран в двайсететажна горяща сграда. Той размишлява над живота си, докато капитан Кенеди се опитва да го спаси. В главните роли са безспорните звезди Хоакин Фоникс, Джон Траволта и Жасинта Барет.

2. Roxanne – Тази класика е един от най-успешните филми от жанра, с над 40 млн. печалба. Местният шериф е безнадеждно влюбен в Роксан Ковалски, красива астрономка, в ролята на която е Дарил Хана. Роксан обаче е влюбена в Крис, добре изглеждащ, но не особено напредничав пожарникар. Филмът е своеобразен кавър на Сирано дьо Бержерак. Изградени са колоритни персонажи, които спечелват на филма редица номинации.

3. Backdraft или „Тяга” – Този филм съчетава няколко свързани помежду си теми. От една страна, той засяга темата за екипната работа в ситуации, в които личните взаимоотношения не са добри, но обстоятелствата налагат съдружие. От друга, филмът има изразено криминален привкус, тъй като пожарникарите действат, докато сериен подпалвач върлува из града. Кърт Ръсел, Уилиам Болдуин и Робърт Де Ниро радват публиката в този завладяващ екшън.

4. Trial by Fire или „В плен на огъня” – Кристин Скот е несправедливо обвинена за смъртта на баща й, непосредствено преди неговото пенсиониране. За да се утвърди и да докаже невиността си, Кристин започва тежко обучение по приземяване в условията на огън. Специлен тип пожарогасителна техника, с различни ефективни пожарогасители и помпи, при която пожрникарите скачат от самолета директно в пламъците. В главната роля е неустоимата Брук Бърнс в пратньорство с Уинстън Рекърт и Рик Равена.

5. ‘Red Skies of Montana’ или „Червени небеса над Монтана” – В този филм на Джоузеф Нюман се разкрива историята на голям горски пожар край щата Монтана. Огромен екип от пожарникари се озовава на мястото на събитието, но огънят е неконтролируем и няколко пожарникари загиват. Синът на един от загиналите смята, че баща му е загинал заради грешка на командира на отряда, и решава да го докаже.

6. Fires Were Started – Това заглавие може да бъде преведено като „Възпламениха се пожари”. Макар и от 1943 г., този филм си остава една от най-впечатляващите ленти по темата. Нов член се присъединява към групата на цивилните пожарникари в Лондон по време на Втората Световна Война. Филмът разкрива взаимоотношенията в групата, като в центъра на събитията е голяма експлозия на улица Тринити в близост до Лондонските докове.

7. The Bells Go Down – Още един лонднски сценарий, който ни отвежда далеч във времената на война. Лентата е посветена на младо семейство, в търсене на щастието, в което съпругът става член така наречените, Помощни пожарни служби. Лентата отново е от паметната 1943 г. и е достоен конкурент на по-горе споменатия Fires Were Started.

8. Hellfighters – Друго американско заглавие, в което си партнират Джон Уейн и Катрин Рос. Този път сценарият е свързан с пожарникари, специализирани в пожарогасенето на петролени находища и индустриални терени. Главният герой Джордж Харис обикаля света, за да поддържа екипите, разглеждащи случаи на големи индустриални инциденти или пожари, възникнали в следствие на терористични атаки.

9. The Towering Inferno или „Ад под небето” – Този шедьовър е добре познат и на българската публика. Партнират си иконите Стив Маккуийн и Пол Нюман. Филмът е ко-продукция на „Фокс” и „Уорнър Брос” и е номиниран за осем оскара, като печели три от тях.

10. Fireproof или „Устойчив на огън” - Макар че филмът не е приет радушно от критиката, той има много почитатели особено сред американската си публика. Всъщност основата на сюжета му е силно религиозна, жанрът му е определян като христяно-канонична драма и е награден през 2009 г. на Филмовия фестивал за християнско кино „Сан Антонио”.
 
Последна промяна направена от Модератор:
А какво ще кажеш за този филм:

Не е лош, но не е и американски. И затова естествено е някак да няма финансовия успех на много по-големия пазар на САЩ (въпреки, че и Германия не е твърде малка държава).
 
Back
Горе