• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Чекмеджета с метални страници на Блум

thesailor

Консултанти
Регистриран
23/6/13
Постове
185
Резултат от реакция
29
Местоположение
Burgas, Bulgaria, Bulgaria
Блум произвеждат основно следните видове водачи с метални страници - това са Метабокс, Тандембокс, а от тази година и третия вид - Леграбокс, за който има отделна тема. Тук ще разгледаме другите два вида чекмеджета на Фирмата с метални страници.
Метабоксите са чекмеджета с тънкостенни метални страници и водачи подобни на тези на стандартните механизми. В България е решено да се внасят най вече Метабокси с частично изтегляне- Дължини от 270,350,400,450,500мм. Височините на царгите са 4 вида - Височина N - 54мм, Височина М - 86мм, Височина К - 118мм, и Височина Н - 150мм. Към тях могат да се монтират и рейлинги. Товароносимостта им е 25кг. За тях има и Блумоушън, който се монтира допълнително отстрани на едната страница. Метабоксите са с горно водене, което значи че при монтаж на водача трябва да се предвиди необходимата височина на чекмеджето да е от водача надолу, а не нагоре, както е при повечето чекмеджета. захвашането към челото на чекмеджето се осъществява посредством две сглобки предни лява и дясна. При тях от ПДЧ се прави само дъното и гърба. Спестява се гръбчето откъм челото. При проектиране на шкаф с тях, да се има предвид гърба и дъното на чекмеджето да е с 31мм по-късо от вътрешната ширина на шкафа.
Тандембоксите са чекмеджета, при които имаме една основна царга с височина 83мм, или 68мм ако е за чекмедже под фурна, а от там нагоре, за по високо чекмедже се използват Рейлинги, и допълнителни метални страници, които се захващат за страницата на чекмеджето пак посредством монтиран вече рейлинг. Товароносимостта им е 30кг, но има водачи и за 50 кг Водачите могат да са с вграден Блумоушън с товароносимост 30 и 50кг и за тип-он, което е с товароносимост 50кг само. Водачите за 50кг се внасят само за дължина на 500мм. Дължините са им от 300 до 500мм през 50мм. А допълнително има и водачи и царги с дължина 650мм които се изпълзват при Шкаф тип Space Corner - ъглов шкаф от долния ред на кухнята, който вместо с врати се изпълнява с чекмеджета. Височината на чекмеджето зависи от задната сглобка. съответно и височините са следните - Височина N 68мм, Височина М 83мм, Височина В 140мм и Височина D 204мм. При височини М и N са Само с цагра, докато Височина В се осъществява посредством задна сглобка с тази височина и монтаж на един рейлинг. Височина D е тази, която има най много разновидности и варианти за визия. Посредством задна сглобка с височина от 204мм може да се реализираг чекмеджета с по един рейлинг на страница, или с по два, с допълнителна метална страница - BOXSIDE, или със стъклен бокссайд, при който има рейлинг отгоре и стъклен елемен вграден между царгата и рейлинга. Допълнителната метална страница е подходяща само за монтаж на Тандембокс с височина D. Тандембокс имат и по-специални царги за чекмедже под мивка. Към системата Тандембокс имат и разработени за тях разделители за чекмеджета - ORGA LINE. Оргалайните са - за прибори, за ножове, за чинии, за два вида фолиа, за подправки. Освен това при реализиране на чекмеджета с допълнителна метална страница могат да се поставят и специални вътрешни разделители, доста поджодящи за кутии, пакети и т.н. Ако има пък чекмеджета с рейлинги, към тях могат да се добавят и напречни рейлинги за разделяне на чекмеджето, което ще е подходящо за шишета и т.н. За правилната и безпроблемна работа на тези чекмеджета, при проектирането им трябва да се предвиди подробността че гърба и дъното на чекмеджето трябва да са 75мм по къси от вътрешната ширина на шкафа.
 
Тандембокс D с два рейлинга
Трябва да сте регистриран за да виждате изображенията


- - - - Обновена информация- - - - - -

На долните две снимки са тандембокси с един рейлинг височина В и височина М
 

Прикачени файлове

  • 83x450.jpg
    83x450.jpg
    21.8 KB · Прегледи: 7
  • 358MG.jpg
    358MG.jpg
    42.2 KB · Прегледи: 7
Последна промяна направена от Модератор:
Back
Горе