• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Шаблон за панти за мебелни врати

Ако е така както показваш и в средните врати трябва да сложиш панти с ниско рамо и в долните и в горните врати. Само, че тези старите панти не ги знам дали са пробити с 35мм. отвори. Имаше панти с по-малки диаметри, и ако е така ще трябва да дупчиш нови дупки.
 
Старите панти са с 35мм. отвори. Досега не съм срещал пластмасови стари панти с друг диаметър. Както ти е казал колегата, трябва средните врати да са с ниско рамо при това положение.
 
Много удобен и лесен за работа шаблон с цена от порядъка на 2-3лв!
Трябва да сте регистриран за да виждате изображенията


P.S. Може да се купи от Киров в гр.София, Люлин или от Практикер
 
Последна промяна направена от Модератор:
  • Харесва ми
Реакции: sino
Точно това търсих, но никъде не го намерих. В нашия Практикер също не го намерих. Аз съм от Бургас.
 
Колега, може ли и аз да се намеся - не ти трябва шаблон ако е за един гардероб. прочетох упътванията на колегата vision of life, и ми е интересно да го попитам той така ли монтира панти - с шилото и да мери 5мм за края на отвора и тогава да налага и да цели точната дупка. Ако ти се наложи да разпробиваш за панти мериш между 5 и 8 до 10 см от краищата на вратата - това е за крайните панти. а разтоянието е по твое усмотрение, в зависимост от големината на вратата и броя панти които ще има. после мериш 22мм от края на вратата навътре, там удряш с нещо центърче и дупчиш. А на страницата или измери 37 мм навътре и 32 междуцентрово разтояние. или пък монтирай пантите закачи им пластините, вкарай максимално пластината навътре към чашката на пантата, налагаш след това вратата на страницата и слагаш винтчетата, всичко друго е напасване и реглаж
 
прочетох упътванията на колегата vision of life, и ми е интересно да го попитам той така ли монтира панти - с шилото и да мери 5мм за края на отвора и тогава да налага и да цели точната дупка.

Не, не монтирам така панти, използвам бормашина. Просто казвам на колегата на какво разстояние трябва да се постави пантата, а той вече да си пресметне къде ще е центъра на отвора.
 
Когато имаш фрезера за панти който е с Ф35 мисля че нататак е лесно. Половината на 35 е 17,5. И към тях като прибавим 5те мм се получава 22,23мм.
 
Показаният шаблон спестява много време , а като цена мисля че всеки може да си позволи . Има и друг тъмносин на цвят на него освен за 37мм има и за 57мм при панти с високо рамо
 
Блум също имат шаблон за панти, по-точно за пластини. Даже два - единия за пластини без дюбел, а другия за с дюбел. Първия струва към 5 лева.
 
Блум също имат шаблон за панти, по-точно за пластини. Даже два - единия за пластини без дюбел, а другия за с дюбел. Първия струва към 5 лева.

Добре ще е да качваш снимки на шаблоните за нагледност и по лесно ориентиране на потребителите.
 
Back
Горе