• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

3ds max

цитат от колегата Proektant
Йорго, това рендера е...много особена работа. Няма универсални правила и всеки път се налага да се правят различни настройки, според проекта.
Позволих си да цитирам колегата и да не се съглася със него . Ще ви кажа как работя аз ,имам една готова сцена/работен файл/настроена със всички нужни неща,празна стая със врати и прозорц който променям според нуждите . Настройките на рендера ги променям много рядко . Мап браузъра е зареден с най -използваните текстури и сега със плъгините на колегата всичко е по мед и масло.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
ето я и празната стая
 
Последна промяна направена от Модератор:
Решаване на проблеми при използване на добавката " " за 3DS Max

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна:
Полезен както винаги.Но ако си обърнал внимание почти всички уроци започват с настройка на Units setup,и тогава този проблем го няма.Самия създател на плъгина го обясняваше в някакъв руски форум.Ти започна ли да го използваш?
 
Все още не. Може би за сажълание.
 
Със тези плъгини програмата започва да работи като Kitchendraw
 
Последна промяна направена от Модератор:
мебелни програми от типа на базис и bCAD имат импорт в 3ds,wrl ,dxf и dwg най общо казано.при този експорт те правят и папка, в която се намират текстурите, използвани в проекта.въпроса е като импортна в макса тези изделия от мебелни програми как да задам така че и текстурата да се импортва заедно с модела. нямам предвид ръчно да се търси текстура в материал едитора,а направо да си търси текстура при самия импортиран файл и той да се зарежда в макса с текстурите.
 
при рестарт сцената с вече импортваните обекти макс ти дава възможност да и посочиш пътя към папката със JPG файловете /use patch/
много е възможно да не ти вършат работа текстурите от другите програми защото всеки рендер си има свои настройки .Примерно ако импортнеш от макс в макс обекти с текстури настройвани за ментал рей в сцена която ще рендва с ви рей не се получава текстурите не се виждат правилно предполагам ,че ще се получи нещо подобно и с другите обекти.Най добре е да си построиш нещата в програма която предпочиташ и после в макс да тексторираш и рендваш.
 
Последна промяна направена от Модератор:
няма ли начин импортираните обекти да се слагат в дадена папка и оттам макса да зарежда и текстурата им? съгласен съм че тази текстура, която се добавя към файла при експорт в базис да речем не е много качествена като снимка имам предвид, но понеже е мебел изделието и е добре да си излиза в макса с текстурите.пък после ако трябва ще се избира по детайлна текструра при настройките за рендването.
въобще питам при инсталиран макс с ментал рей, т.е. при стандартна инсталация на макс без каквито и да е добавки.
и при рестарт къде се посочва пътя към текстурите?
 
според мен няма възможност макса да импортва сцени от други програми с техните текстури. в макса текстурите за да са коректни, се задават по няколко критерия. като отражение например, блясък прозрачност. задават се също и техните координати u, v, w. когато е импортирана дадена сцена от друга програма, макс няма от къде да знае тези параметри. съществуват купища готови и настроени материали, на които трябва само да се зададат координати u-v-w и са готови за използване. разбира се най добрият начин е сами да си настроим необходимия материал. другата страна, както си и забелязал, текстурата на базис е с размер 600х600 пиксела, а една ви-реевска текстура е обикновено 3000х3000 пиксела и нагоре.
 
Как се създават мебели в 3ds max? Примерно интересува ме обикновена етажерка :

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


Двете страници лявата и дясната ще ги създам с точни размери и ще станат на точно разстояние една от друга, после какво правим? Как създаваме дъната и делителите между тях? Чертаем ги отделно ли и ги добавяме или с прилепвания ги създаваме по някакъв начин? Това не ми е ясно. Ще съм благодарен за съвети.
 
Back
Горе