• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Висящ рафт под телевизор.

Martineus83

Потребители
Регистриран
21/11/17
Постове
3
Резултат от реакция
0
Местоположение
Varna
Здравейте, имам нужда от помощ относно сглобяването и закачането за стената на рафта. Размера на желания рафт е дължина 130см, височина 30см и дълбочина 25см Разполагам с плоскости от стара секция -
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

Кой е по удачния за сглобяване с минификс за готов монтаж и дибли или винтове и дибли? Другият ми въпрос е как да окача готовия шкаф за стената. Гърба на рафта ще е такава плоскост.
 

Прикачени файлове

  • 20190512_141940.jpg
    20190512_141940.jpg
    834.7 KB · Прегледи: 18
Малко съм объркан.На снимката си показал една бленда,вероятно въпросния рафт.Но после споменаваш размери на шкаф.Би ли обяснил каква е крайната цел?Имаш стара секция и ще я разглобяваш и ще ползваш някои части за рафтове или имаш отделни елементи и ще сглобяваш модул с размерите,които си упоменал?
 
Имам отделни елементи от стара секция, които искам да сглобя в модул. Като този на снимката.
 

Прикачени файлове

  • wall-mounted-shelf-for-under-tv-wall-mounted-shelf-under-beautiful-shelf-for-under-wall-mounte...jpg
    wall-mounted-shelf-for-under-tv-wall-mounted-shelf-under-beautiful-shelf-for-under-wall-mounte...jpg
    63.9 KB · Прегледи: 16
Добре,вече е ясно.На снимката обаче са сдвоени/удебелени детайлите.Предполагам е примерна и няма да сдвояваш детайли..Значи ще трябва да си нарежеш следните детайли:Дъна(горно и долно) 2 бр.-130/25см.Страници(лява и дясна) 2 бр.-26,4/25см.Делители 2 бр.-26,4/23,2см.Твърд гръб 1 бр.-126,4/26,4см.Това са размери в сантиметри и при 18мм плоскост.На повечето места размерите се дават в мм.
Окачването,може да го направиш директно през твърдия гръб в стената с дюбели.Все пак ще е в хола и е самостоятелен модул,видимите части ги направи на фикс.Не видимите на винтове.
 
Благодаря за помощта. Ще задавам елементарни въпроси, защото съм неук в тази материя, но имам желание да се уча. Какви винтове да ползвам за невидимите части на модула? Относно окачването на стената първоначално си мислех да сложа на стената(бетон-панел) лайсна окачвач, а на модула 4 окачвача и закачам към стената. За диблите, какъв размер да ползвам, плоскостите са 18мм?
 
Ако е на ниско слагай фиксове само на страниците и делителите.А твърдия гръб и дъното с 3,5х50 винт.А от окачвачи нямаш нужда,те са за фазер.През гърба с фрезенг.Винтове поне 5х70 и дъбели,според панела.Ако не се лъжа панела беше 60мм.Затова внимавай с дупченето.Първо бележещ през гърба,сваляш и след това разпробиваш стената,но много внимателно,за да не излезеш от другата страна.Успех
 
Последна промяна направена от Модератор:
Back
Горе