• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Изработвам 3D и чертежи по ваша скица

Георги Алексиев

Потребители
Регистриран
17/1/24
Постове
4
Резултат от реакция
8
Местоположение
Пловдив
Здравейте!
Машинен инженер съм Напоследък се сблъсках със следния казус: запитвания за оферти от мебелни фирми към машиностроителни за изработка на металните елементи. Проблема идва от това, че запитванията са без чертежи, а с оразмерени инструкции за монтаж. Понякога има някакво 3D на AUTOCAD и се казва - свали си сам размерите. Това е добре за 1-2 детайла, но не и за 20-30. Отгоре на това в самото 3D много често се виждат грешки и невъзможни сглобки. Дори да се даде оферта по такива задания, то тя е неточна и завишена. После е невъзможна за изработка без чертежи или правилно 3D.
Тъй като в момента съм без работа и ми се въртят идеи за собствен бизнес преглагам:
Изработвам 3D и чертежи по ваша скица. Работя бързо и качествено. Документацията е във вид, готов за производство или за оферта.
За контакт: g_aleksiev@abv.bg
0886/32-66-04
Георги Алексиев
 
Здравейте. За Съжаление масово от архитектите се подават подобни невярни чертежи и размери към Производството. Вие имате на предвид за изработка на подобно с визуализация или и към него спецификация.
 
Последна промяна:
Здравейте! По скоро имам предвид това: 3D и чертежи на самото изделие, не цялостна визуализация на стая. Чертежи на всички части, метални и дървени. Нямам право още да качвам линкове за да видите.
 
Здравейте; Към самите чертежи и спицификации, можете ли да създадете и файл, за поспроцесорна обработка на самия детайл. Софтуера с който създавате чертежите , можели да създаде файлове към поспроцесорни машини, които машини са с различни разширения на файловата информация за обработка на детайлите.
 
Последна промяна:
Здравейте!
Програмите с които работя са Solid Edge. Solid Works и Autocad. Това са програми за машиностроене, а не точно за мебели, но няма проблем да направят и мебели. Файловете могат да се запазят във формат за плотер или лазер - пробвано е и става. Все пак зависи от това, какъв формат иска машината. От 3D файла може да се направи програма за CNC. Говорим за сложни фигури - приклад на оръжие, статуетка, орнаменти и други. Софтуера с който работя създава файлове за поспроцесорни машини, които машини са с различни разширения на файловата информация за обработка на детайлите, но някои искат минимална допълнителна дообработка от настройчика.
 
Здравейте. За Съжаление масово от архитектите се подават подобни невярни чертежи и размери към Производството.
Винаги ми е било странно как не им е неудобно да се подпишат под такъв проект. Вземат пари за проект и като ти го донесе клиента виждаш, че на едни 140см са събрали фурна, мивка и съдомиална
 
Back
Горе