• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Изработка и сглобяване на чекмедже

  • Автор на темата matrix
  • Започната на

matrix

V.I.P
Регистриран
10/3/12
Постове
82
Резултат от реакция
43
Размерите на чекмеджетата се вадят, като от вътрешния размер (на ширина) на шкафа извадим 25 мм. (ако е с обикновени плъзгачи) и получаваме външния размер на чекмеджето на ширина. При размера на височина е малко по-сложно. Първо се вадят размерите на челата и от всяко чело се намаля по 4 см. общо. Дълбочината на чекмеджето може да бъде през 5 см, защото зависи от плъзгачите. След като сме получили размера на кутията, трябва да намалим още 36 мм. (дебелината на две страници), за да плучим размера на вътрешните парчета. Сглобяваме с винтове 4х50. За дъно заковаваме фазер. Челата се поставят, като се почне от най-горното и през разстояние 3 мм. се поставят следващите. Първото и последното трябва да водят със съседните вратички. :wink+:
 
Дълбочината на чекмеджето може да бъде през 5 см,били пояснил по -подробно за дълбочината.
 
Самите плъзгачи са през 5 см. дължина. Примерно 35, 40, 45, 50, 55, 60.
 
Не е изключено дълбочината да е 32, 44, 54, защото да речем при някакъв шкаф с дълбочина от 58 см. може да е 57 см. нищо, че водача е по-къс, но за сметка на това пък височната на самото чекмедже ще е по-малка. Има хора дето искат максимално да се използва разстоянието.
 
Чекмеджето може да се направи със всякаква дълбочина. Ако е значително по-голямо от плъзгачите, няма да се отваря до края.
 
Блум имат вид чекмеджета които варират през 25мм - примерно 260, 285, 310 и т.н.
Другото което е - вадиш 36мм ако царгите на чекмеджето са ти от 18мм ПДЧ, но може да са от 16 мм.
 
колега, кой ролков водач се отваря докрай - пълно изтегляне, аз знам и съм виждал предимно частично изтегляне. Има пълно, но то е пъти по скъпо и май не си заслужава.
 
Back
Горе