• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Инструмент за създаване на чекмеджета

goroberto

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
31/3/12
Постове
3,597
Резултат от реакция
1,010
Местоположение
София
Сравняваме възможностите на различните програми за проектиране на мебели и не може да минем без техните възможности за създаване на чекмеджета.някои програми нямат такъв модул, други имат колкото да се създаде една кутия с определени размери и толкова.а вече типичните мебелни програми имат включени всички конструкции и дори поризводители на чекмеджета.
работя основно в базис, като работя е много силно казано.понеже нямам настроена база за чекмеджета ползвам готовата такава.а в базис има библиотеки на различните системи чекмеджета - както обикновени ролкови, така и на блум и хетих.също има и различни конструкции на чекмеджетата - с вътрешно чело - фалшпанел още го наричат, с дъно на нут или пък външно и така нататък.така че предлагам и да направим обсъждане на инструмента за чекмеджета в различните програми, тъй като те са основна част от съвременната мебел.

ще помоля за повече информация и ако може с видео.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Аз ще започна с TrunCAD.

TrunCAD разполага с много добър инструмент за създаване на чекмеджета. С него може да се създадат почти всички видове кутии за чекмеджета, както и позициониране на отворите за разпробиване на механизмите за водене. Има възможност да се нагласят материалите на отделните детайли на кутията, техните дебелини и да се позиционират отворите за разпробиване на разглобките им.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


Възможността за експорт към AutoCAD и генерирането на програми за CNC машини улеснява работата с подготвянето на детайлите за изработка.
 
базис е една от програмите, които имат импорт от програмата на blum dynalog. а това означава бързо и лесно създаване на всякакви чекмеджета на blum ако не със собствените инструменти на базис, за които ще пиша после, то поне с програмата на диналог. показал съм корпус от диналог на обсъждания скрин и чекмеджета леграбокс - последната и най нова система на компанията.също съм показал и друг вече създаден модел на 1+2 чекмеджета за кухненски шкаф.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна направена от Модератор:
видео урок на руски от официалния канал на базисцентър за работа с чекмеджета в базис 8. показани са основите за създаване на чекмеджета в базис 8

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете




тука съм вложил инструмента за създаване на чекмеджета, казва се Мастербокс. отваряте програмата и там отваряте файла Hettich80.bbb - това е библиотеката за чекмеджета, която върви заедно с инсталацията на базис.програмата е портативна, не се нуждае от инсталиране и е безплатна.естествено няма да можете в нея да избирате обков или материали, защото ще ви трябва връзка с други програми на базис, а вие го нямате инсталиран.но е напълно достатъчно да разгледате инструмента за чекмеджета в базис 8!

[HIDE=5] [/HIDE]
 
Последна промяна направена от Модератор:
К3 мебел също има иморт от програмата Blum Dynalog.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
Последна промяна направена от Модератор:
Back
Горе