• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Неправилният подход при езика за мебелисти...

  • Автор на темата code2
  • Започната на

code2

Редовни
Регистриран
5/4/16
Постове
37
Резултат от реакция
6
Местоположение
България
Преди цели 4 години се опитвах тук да създам описателен език от компютърен вид, чрез който да се улесни проектирането и параметризирането на изделия, правени от мебелисти. Опитът очевидно е напълно неуспешен, но тогава не бяха направени изводите защо това се случи така!

Основният проблем като правиш нещо е това да не е някаква работа просто за идеята, за да се получи нещо полезно. Така не само трудно се задържа мотивацията по проекта, но и работата тръгва така да се каже в произволна посока. Сега 4 години по-късно съм наясно, че принципът за осъществяването на планираното начинание трябва да се осъществява НА ОБРАТНО.

Вместо да се започва с език, то трябва да се започне с изделие и при това такова, което си сигурен, че ти е необходимо колкото се може по-скоро. По-нататък идеята е да го оправяш и подобряваш до момент в който разбереш, че много по-удобно е, ако част от действията ги автоматизираш. И говорим не за ръчна работа, а за някакъв вид заложени изчисления, които ти улесняват работата. Още по-нататък по естествен път се стига до нуждата от компютърен език, който да върши дейността.

Изделие, което ми е наистина нужно в момента е вид преносима тоалента+баня. Да, това не е мебел, но все пак е дървена конструкция, която се изработва с подобни при познания на изработката на дървени мебели. Тъй като не съм дърводелец, то е ясно, че първата задача е да намеря такъв и чак по-нататък да се мисли за проектирания, подобрения, анализи и всичко нужно по-нататък...
 
Back
Горе