• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Покупка на таблет от Алиекспрес?

toshetozaz

Специалисти
Регистриран
29/11/16
Постове
133
Резултат от реакция
60
Местоположение
София
Привет,
Някой минавал ли e по този път да даде някой насоки?Купувал съм какво ли не от там ,ама за това ми трябва помощ.Избора е огромен и цените са доста по евтини от тук и се интерсесувам дали някой може даде конктретни предложения.Липсата на гаранция ще я преглътна.
Горе -долу праметрите са следните:
Колкото може повече,рам,памет и дисплей с добра резолюция за около 150 лева
 
Аз си купих преди години таблет от - сайт предимно с китайски продукти, по евтини аналози на скъпа техника.
Купих си windows таблет с intel core m Процесор, 4 гб рам, 64 Гб диск и уиндос 10, 11 инчов с фул HD екран.Цената беше над 350 долара, избрах бърза доставка и това ми беше грешката!От алито може да вземаш всякакви неща , не само от китайски производители, но не знам какъв таблет за 150 лв ще поръчаш оттам, ама ти си решаваш.
Та платих си с карта и зачаках таблета!Дойде бързо - може би седмица, ама бърза поща означавало DHL , а те естествено ми го праснали на митницата за мито!Плащаш им и те вършат всичко или сам се занимаваш и като си платиш митото си го получаваш от тях!Аз като българин реших сам да се оправя и си загубих нервите и цял ден.Митницата е на летището, централата на DHL е близо до летището.Но да освободиш неко от митница трябва да имаш електронен подпис - за 40 лв някъде тогава ти го правят почти веднага, дават ти една флашка и важи една година.Отиваш на митницата, там с неква молба те вкарват в системата ако ти е за първи път, после ти издават неква бланка, която ти сам едва ли ще си я попълниш - отвън има 2 мацки, дето попълват тия молби, но вземат 50 лв за попълването и ти пишат там пълната цена на стоката, като я гледат от имейла с цените, пратен ти при покупката и си те набутват с пълни 20% ли беше.Плащаш некви пари там има гишета на не помня коя банка и подаваш молбата на митницата с платежно за платени пари и това е краткия очерк! в действителност има опашки навсякъде и чакаш - и за плащане на сумата в банковия клон, и за попълване на декларацията при мацките, и особено на самите митнически гишета!Обикновено стоят затворени, вземат некви документи и затварят гишето, а ти стой и чакай.Има си постоянни клиенти - некви чичовци освобождаваха над 10 стоки и естествено като редовни клиенти минаваха веднага, а тия 10 декларации докато ги обработят ти стоиш и чакаш, на банковия клон също те въртят - иди на другата каса че имам работа, а от другата каса що идваш при мене те питат и въобще само калашник ги оправя и след цял ден чакане заедно с митото и всички такси и пари дето дадох таблета ми излезе два пъти по 350 долара и сега стои вкъщи неизползван.Взех го нов, ама неква китайска марка и едно работи, друго търсиш решение и се мъчиш да се оправяш само например има хубави теми по 4pda.ru и въобще помисли си за тия 150 лв да не си докараш проблеми за доста повече пари.
И преди съм пазарувал от интернет и са ми писали винаги нещата за некви аксесоари и по този начин съм избягвал мито и съм получавал нещата в бг пощи! този път обаче си платих с лихвите!
Това беше преди 3 години но вече по скъпи неща не поръчам от чужбина!
 
От алиекспрес аз само съм закупувал една и една микро SD карта. Пристигнаха много бързо. Работят нормално, не че ги използвам за нещо. Честно казано за таблет за такава стойност не бих заложил от там.
 
огледай се за продавач който има склад в европа или изрично е описано в обявата че няма да платиш мито... пращат ги до европа и от там към теб. Не поръчвай с DHL задължително ще минеш митница с много разправий - ЕОРИ номер .... пълномощно и още един куп пари. Също така избягвай холандските пощи... често ходят на митница. Избирай си китайските или сингапурските пощи. Искай обявена цена под 15$. чети коментарите под обявите от хора който вече са купили тази стока...
 
Аз съм купувала таблет от там, повече няма да поръчам никога техника особено не много евтина и ДДС платих и доставка. Имах проблем със джака за зареждането, то големи разправии. Накрая детето го счупи:)
 
Явно ще се откажа от таблета.Читавите таблети на известни марки са на високи цени,с евтините не ми се рискува.Но аз не бих казал,че няма да пазарувам техника от там особено на такава за която съм получил положителни мнения.Пример телефоните на Xiaomi,Meizu ,One plus са доста по евтини и си заслужава дори и без гаранция,защото такава реално няма.
 
Да стига да няма фабричен дефект, защото подмяната е много сложна. Все пак не е като да си поръчаш някаква джунджурия и да ти пратят нова. А пък аз като си спомня като го получихме, аз отварям пакета, дъщеря ми прави клипче как го разопаковам, че ако е счупено нещо по време на транспорта да се види.
 
Таблет само apple всичко останало след година е за кофата
 
Когато купувате по-сериозна техника от чужбина, или поръчвате на роднини или познати да Ви закупят от чужбина, помислете за гаранцията. Попитайте дали продукта има международна гаранция.

В повечето случаи "куче"- марките нямат такава...

Но напоследък ( към Май 2021) някои търговци от Али-експрес предлагат гаранция на стоката си в Европейския Съюз.
 
Back
Горе