• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Помощ за навес

Dragunov76

Потребители
Регистриран
16/5/13
Постове
8
Резултат от реакция
1
Здравейте,момчета.Предстои ми направата на навес,и търсейки инфо в нета попаднах на този форум.Прочетох всичко,което има във форума,свързано с навесите и много неща ми се изясниха.Но въпреки това все още имам някои съмнения,затова пускам и нова тема.Ще кача един чертеж,който направих(не ми се смейте на чертежа,не съм архитект:mosking: правих го с фотошоп)Момчета,очаквам вашите предложения и мнения.....Благодаря,предварително и поздрави на всички!:a030:

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Здравей, добре е, че си пуснал нова тема за твоята покривна конструкция.

На пръв поглед всичко е нормално. Напречните може да са 12х12 см. или 12х14 см. и колони 12х12 см. Ако имаш по-конкретен въпрос, задай го. Само да попитам, това към по високата страна бетонни колони ли са?
 
Да,това отзад са бетонни колони.Идеи за захващане на напречната греда към бетонната колоната и на подпорните греди към бетонните стъпки отпред?Също така ме интересува дали при тези размери ъгълът на покрива е адекватен за покриване с цигли.
 
Напречната греда към бетонната колона може да се хване с планки, анкер или дюбел отгоре. Подпорните колони трябва да легнат върху напречните и могат да се заковат с гвоздеи или отново с планки. Наклона е подходящ за цигли.
 
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения




Щом ще покривате със цигли трябва да имате предвид че това е сериозна тежест. 1 квадрат е ~42–47 кг. , във вашия случай се получава ~2 тона на трънско око, затова искам да ви посоча нещо, кото си мисля че е важно. Слабото звено в конструкцията е (1), трябва да се направи някакво диагонално укрепване понеже абсолютно нищо не ограничава движението ляво-дясно. Ако гредите влизат в бетонния фундамент (не толкова добра идея) донякъде се решава въпроса, ако монтажа е с планки проблема остава.
Наклона, както писа колегата, е добре , уцелил сте го. Според строителните специалисти, за нашия географски район, наклон 3/1 е нормален.
Аз съм от североизточна България , пада доста сняг и съм виждал срутени или отнесени от вятър покриви посред зима. За крепежни елементи може да чукнете в гугъл, избор голям.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Наистина съм пропуснал да спомена укрепването 1 от снимката на колегата hizzarian. Могат да се сложат парчета под 45%. Нарисувал съм ги на снимката. Това дето съм ти го задраскал с черни хиксчета е излишно. Дължината на ребрата не е чак толкова голяма.


Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Благодаря ви за бързите отговори.Аз съм от Плевенския край и понякога пада доста сняг,затова предвидих средния поребреник и мисля да го оставя(за всеки случай).Какво да напиша в Чичо Гугъл, за да намеря тези планки за захващането на колонните греди в бетонните стъпки?
 
планки за греди, основи за греди
 
Фирма Мета Микс ООД ако вече не е късно
 
Back
Горе