• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Разстояния между вратите на даден шкаф.

За вътрешни вратички при кант 0,5мм колко трябва да се премахне, за да може при отваряне, да няма търкания в корпуса? Благодаря предварително за отговорите.
 
Първо вадиш по 3 мм. от всяка страна на вратата и след това приспадаш дебелината на канта. В твоя случай вадиш общо 7 мм. по височина и ширина.
 
Пантата ти изхвърла вратата при отваряне, така че няма проблем да ти опре някъде в корпуса. В случея ние смятаме фуга 2 мм но това едва ли е от значение, методът пак е същия.
 

Прикачени файлове

  • acad_Yorgo Лист1 (1).jpg
    acad_Yorgo Лист1 (1).jpg
    38.9 KB · Прегледи: 155
Аз, не съм професионалист мили колеги и по съвет или свое удобство слагам на кант 0.8 по минус 5мм на вратичка. Е слагам и панти от два-три лева за в къщи, от тези плавно затварящите. Остава въздух 2мм. Така, че и това е начин.
 
И аз оставям по 3мм
 
здравейте ,искам да попитам с какво да измеря разстоянието между челата на чекмеджетата на един скрин,преди време направих скрин и там използвах парчета кант,ако може някой да даде идея с нещо по интелигентно да използвам ,благодаря предварително
 
Аз позлвам дълга лента кант 2мм, слепен с кант 1мм.
Без да искам установих че един от правите ми ъгли е с дебелина около 3.2мм и понякога също го ползвам.
Няма професионален начин, има такъв който ти е удобен и практичен на теб.
 
здравейте,направих въпросното бюро,но ми изникна проблем,ако някой има идеи да помага,прилагам снимки за да стане по ясно,но проблема е че самото чело на чекмеджето опира в горния си край,а долния 2-3 мм разстояние
Преди време направих цяла спалня с скрин и такъв проблем нямах при скрина,мислех че проблема може да е в самите водачи на чекмеджето,но вече стана късно и ще го мисля друг ден
Благодаря предварително
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
снимките са от едната и другата страна на чекмеджето
 
Водачите са изкривени.Трябва да се нивелират и ще стане.
 
Колегата ти е отговорил, но и аз да допълня. Плъзгачите на страниците на бюрото трябва да ги надигнеш от задния край леко и всичко ще си дойде на мястото. Другия вариант е да подлагаш кант между челото и корпуса на чекмеджето, но по-добре използвай първия вариант.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Back
Горе