• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Фирми, предлагащи разкрой и кантиране

Cutting 2,
последно като разкроявах там , но беше отдавна
 
Че те не работят ли с пакетно разкройващ циркуляр и съответно специализиран софт?
 
Не са на пакетен циркуляр.Поне във Варна
 
Здравейте,
аз съм мебелист и искам да Ви споделя колеги малко вече останаха качествените фирми за разкрой и кантиране поне в гр. София надявам се да ви помогна с две от най-добрите фирми. Аз режа в САЛЕКС на военна рампа, но вдигнаха малко цените и във фирма МЕБЕЛИ М-СТИЛ на гара Искър цените са им много добри, но при мен дали ще дам 50 лв. повече или по малко ми е все тая важно е качеството и срока. Имат и опции за поръчки до 2 дни или 5 дни ако са Ви спешни. При тях режа по често, защото най-дългия им срок е до 10 дни за разлика от САЛЕКС там чакам между 10-и 25 дни в зависимост колко са натоварени и двете фирми разполгат с нови пакетни циркуляри и големи кантиращи машини за качеството и от двете места съм доволен. И плюса на МЕБЕЛИ М-СТИЛ е че можете да си поръчате от всякъде плочите и да Ви докарат при тях за разкрой и кантиране и че шефа им работи заедно с работниците си и следи лично качеството голям педант е :). Която и от двете фирми изберете няма да сбъркате. И един последен съвет звънете на мобилните телефони и на двете фирми по лесно се свързвате така.
 
Здравейте,
Като аматьор(правя мебели само за себе си и приятели) мога да споделя че става все по-трудно за такива като мен. Сега търся да нарежат и кантират някъде едно гръбче и един плот в София. От предишният пост си помислиш че М-СТИЛ работят и с клиенти, оказа се че работят само с фирми-мебелисти(или това беше начин да ми откажат). През годините съм направил цяла детска, 4-крилен гардероб и малка кухня, като съм използвал услугите на и . От Hosse бях доволен - имаха транспорт(за аматьори това е важно), вече не предлагат транспорт. Последната поръчка, чаках 1 месец да ми дойде реда, лепенето и подрязването на канта не беше добро. Иначе режат доста точно и без грешки.

Моля да помогнете с фирма(фирми) в София, която:
Да обърнат внимание на човек и за дребни неща - корекции, кантиране на детайл и т.н.
Да кантира гръбчета за кухни - предпочитам на кантираща машина, в Hosse и Dimbo казаха че не го правят(някакви проблеми с кантиращата машина ставали).
 
То добре,че се представяш за аматьор, но вече е крайно време да почнеш някой неща от процеса да правиш сам. Да кантираш едно гръбче не би трябвало да е проблем за теб. Аз ги кантирам на място на обекта, след прерязване и напасване когато се облицова покрай комина и тн.
 
gentaco, аз наистина се мисля за аматьор, щом го правя само за субствени нужди и не изкарвам парите си от това. Иначе съм съгласен че трябва някои неща да се правят на място, но проблема е че гръбчето е Pfleiderer и то не е кантирано от нито една страна. Моята логика е да се кантират дългите страни и една от късите и на място после да се пасва по дължина. Отделно от това, нямам информация от къде да купя само кант и то олепилен. Другия проблем които се сблъсквам е при грешка от моя страна с размери на ПДЧ детайл, как да го коригирам. На ръка няма как да стане, нито рязане нито кантиране ако е лицев детайла.
 
В кой район на София си ? За плотове и обръщащи гърбове спокойно можеш да се справиш сам
 
В твоя случай може да ползваш, за корекция ако трябва да се намали фронтален детайл някои от големите строителни магазини. Няма да ги изброявам за да не правя реклама. За олепиляване има на доста места където може да ти олепилят канта. Има олепилени кантове в Салекс различни декори. От горе се кантира часта при абсорбатора, ако не е за вграждане. Отдолу защо го кантираш по добре е със силикон, за да се защити от евентуално наводняване.
 
Back
Горе