• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Ширина на крило на гардероб

  • Автор на темата jabata
  • Започната на

jabata

Редовни
Регистриран
15/11/19
Постове
34
Резултат от реакция
12
Местоположение
София
Здравейте,

в момента се опитвам да направя един гардероб, като ширината която имам е макс 1300мм. И въпроса ми е колко е нормално да е ширината на едно крило на гардероба? След като го начертах се получи трикрилен с ширина на крилото светло 390-400 мм. Това нормлано ли е?
Ако го пусна двукрилен, тогава вратичката ще дойде над 600, което вече ми се вижда много.
Освен това колко се слага да е светлата височина на рафтовете?
 
До 600-620мм е нормално да е ширината на врата. Ако се направи гардероба с вътрешни врати става и двукрилен. Въпрос на визия и място за отваряемост на крилото. Рафтовете по-малко разтояние по междуим от 250мм не е нужно за гардероб.
 
А как е светла ширина от 400 мм на крило. Говоря за част с рафтове, някак ми се вижда малко. Но в същото време, гледам че е пълно с трикрилни гардероби по 120см. ширина. Което очевидно не е толкова малко.
 
Според мен е по-добре да е трикрилен. Ако е с две крила трябва да се сложат повече панти за да не увисват вратите.
 
400 мм си е нормална врата. Ако е повече от 620мм може да се направи с чупещи врати тип хармоника или пък плъзгащи. Въпрос на проект и визия, както и на възможности и пространственост в гардероба.
 
За плъзгащи се, повече панти и т.н. съм мислил. Просто исках да знам кое как. И вече ми се изясни. Сега вече ще седна да го обмисля, да го начертая, и вече да се прецени. Но май ще му направя 3 крила по 400мм светло.
 
има една програма за смятане на лице (вратички и чекмеджета) на мебели.
 
Мисля че ще ми е полезна. Колкото до python скрипта, може да се направи на всичко. А към самия скрипт с python widgets, можеш да му направиш и един графичен интерфейс, ама това е дискусия за друга тема.
 
Тази програма дето съм я дал по-горе е Пайтън скрипта обновен и направен с графичен интерфейс.
 
Това, че гардероба е с 3 врати, не означава, че отзад ще са три сектора. Корпуса може да е разделен 80 на 40. Важи и обратното. Ако корпуса е 80 см, не е задължително отпред вратите да са 2 х 40 см.
 

Прикачени файлове

  • IMG_20210126_171909.jpg
    IMG_20210126_171909.jpg
    2.3 MB · Прегледи: 20
Back
Горе