• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Ширина на крило на гардероб

  • Автор на темата jabata
  • Започната на
Това, че гардероба е с 3 врати, не означава, че отзад ще са три сектора. Корпуса може да е разделен 80 на 40. Важи и обратното. Ако корпуса е 80 см, не е задължително отпред вратите да са 2 х 40 см.


Всеки си го прави както му харесва. Разпределяш както ти е удобно и слагаш толкова врати, колкото искаш.
 
Това, че гардероба е с 3 врати, не означава, че отзад ще са три сектора. Корпуса може да е разделен 80 на 40. Важи и обратното. Ако корпуса е 80 см, не е задължително отпред вратите да са 2 х 40 см.
Напълно съм наясно че три крила, не означават три секции. Иначе по-темата, ако на 80см. направиш 2 врати с различна ширина, тогава визуално няма да изглежда добре. А важното е както разпределението, така и външната визия. Да кажем, 2 по 40 и едно 30, като 30-те е в средата ще изгледа по-добре, отколкото ако е в края. Симетрията и/или последователността са нещата които правят визията. Но на моменти пък се налага да избяга човек от това правило, за да може да се внесе "разчупване", иначе всичко става много скучно.
 
Идеята на поста ми е да те накара да мислиш малко по разчупено. 130см може да се раздели на 3х43,на 50х30х50,на 40х50х40.
Кое е красиво и кое не е спорно. Понякога функцията надделява над естетиката.
На снимката която съм качил 60см гардероб е с две врати 42х18. Причината е изцяло функционална, независимо, че се стремях да запазя и естетиката колкото е възможно.
 
Симетрията и/или последователността са нещата които правят визията.
Напълно съм съгласен. Всичко красиво се води симетрично така е заложено в нас. Грозното е Асиметрично-несъразмерен, неправилен, диспропорционален, несиметричен. Ако се гони някакво абстрактно виждане може да се ползва системата асиметричност. В този смисъл абстракциите са малко или много нереална, отдалечена представа и виждане за действителността от много хора. Въпроса е колко от нас залагаме на симетрията и асиметрията. И не на последно място колко проекта са ни одобрили асиметрични и симетрични.

 
Ако се гони някакво абстрактно виждане може да се ползва системата асиметричност. В този смисъл абстракциите са малко или много нереална, отдалечена представа и виждане за действителността от много хора.
Абстракцията е нещо което е много далече от виждането, разбирането и мисленето на повечето хора. Но в замяна на това помага да се разберат някой сложни неща много по-лесно. Но абстракцията като понятие в реалния живот не се вижда никъде. Дори и в математиката, абстрактното мислене помага да си представиш нещата да ги разбереш по-лесно. И пак в математиката, има едно понятие за хармоничност. А това са именно плавните неща, симетрията, правите ъгли. Тези неща като криви, "разчупени" и т.н. това не са детайли от природата. Но това е много далече от темата, и отива към науката математика и музика.
 
Нещо не мога да разбера.!!! Как така Абстракцията се преобразува в плавни неща като симетрия, прави ъгли. Всичко което е разделено на две или (подлежи на огледалност) двете половини не си приличат се води Асиметрия. Асиметричността ( ще се опитам да обясня по най лесния начин) примерно; Имаме едно лице на човек и едната половина е нарушена от някакъв вид въздействие, примерно юмручен удар. То тогава двете половини на лицето стават различни и съответно асиметрични; Та на колко хора ще им хареса това лице е въпроса и на кои по-точно ? Да то тогава идва личността с Абстрактно виждане. Само по себе си Абстракцията е изкривено виждане, но за хората с абстрактно усещане е нещо красиво. Та термина "Абстракция" дали в художествен дали в компютърни науки или математически, алгебрични и тн. означава ,че мисленето и виждането или представянето в дадената посока е различно. А що се отнася за хармоничността!!! То това е ,един прекрасен начин да заблудиш или да отклониш вниманието на наблюдаващия със багрила ,за да не се усети колко се е изложил твореца.

Ето и една абстрактна композиция:
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Back
Горе